Récézés

Hát ez is elég érett,  megkezdődött egy újabb vadásszezon.  Augusztus 15 után lehet vadászni tőkés récére,  így miután hazáértem egy külföldi útról, és egy gólyatáborból, alig vártam,  hogy hazahozzuk Iant Mártitól,  vadász rurát öltsek és mehessünk ki. 
Nagy kíváncsiság volt bennem,  Ian hogy fog dolgozni,  hiszen tavaly még a kacsával nagyon hadilábon állt (nála piperkőcebb és kényesebb kutyát ritkán látni -  és a kacsáknak van egyfajta bokehja). Felvenni felvette ő augusztus végére,  de hát nem volt a leglelkesebb. 
Valamint a tavalyi év után egy kis stabilságot is látni akartam tőle, ha már azon annyit dolgoztunk. 

Szerdán voltunk kint először,  Gergő szülinapját ünnepeltük egy kis vadászattal,  bulizással.  Nagyon jó hangulatban telt el,  réce nem sok esett,  de hát ugye inkább "több erdőzúgás".  Ian nagyon ügyes volt, amikor keresni kellett,  azt gyönyörűen tette,  egyébként szépen lábánál volt.
De az igazán nagy élmény, a ma reggel volt,  amikor végig gyönyörűen jött mellettem ki a területre, majd különösebb szó nélkül ült mellettem,  lövésre se ugrott be,  pedig azt hittem az elsőnél túlfűtött lesz és rohan egyet.  De csak ült,  figyelt,  majd szépen hozta ki a vízből. 
Egy réce a hatalmas parlagfűvel dúsított napraforgóra a esett, és csak a vadászat végén küldtem őt oda. Percekig rossz helyen kerestettem őt,  és már már azt hittem szárnyazott lett a vad,  vagy, hogy csak szemétkedik Ian, majd amikor beleuntam a folyamatos visszahívásba, és hagytam őt,  rögtön hozta a hatalmas tojót. Nagyon büszke voltam rá,  és ismét emlékeztettem magam,  hogy jobban járok ha a kutyákra hagyatkozok. 

Felejthetetlen élmény marad ez a pár nap is,  azt hiszem,  Ian az elképzelésemen felül teljesített,  rengeteget fejlődött és érett tavaly óta.  Jól használja orrát és még szépen is keres, jól fogja a vadat,  stabil,  könnyen irányítható (a képzettségi szintjének megfelelően ) és nagyon lelkes (amit mostanság hiányoltam belőle).  Egyszerűen el vagyok ájulva....  Annyira nagyszerű kint ülni a tóparton csendben,  figyelni az élő imádott,  majd nézni a kutyámat dolgozni..... Nem  cserélném semmire!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések