Békéscsaba CAC - 2014.04.05.

Pénteken suli után jött hozzánk Nagy István, hogy elvigyen Cheseakét (róla blog hamarosan) és engem Kecskemétre. Megvolt beszélve egy találka Pistivel és Zolival, hogy kicsit tudjak gyakorolni Argóval, Flippel és Fruzsival másnapra. Kint volt Pisti lánya, Csenge is, irtóóó aranyos ez a kislány!!! Nagyon meleg volt, így nem sokat nyúztam a kutyákat.




Vasárnap reggel 6 után indultunk Csabára, felvettük Chelseat is, majd a kis kecskeméti különítmény elindult. Egészen időben értünk ki, volt helyünk, közben csatlakozott hozzánk Füzesi Peti valamint Kerti Borcsi is az én nagy kedvenc Syrámmal. Syrát klubbon vezettem fel, és megint rádöbbentem mekkora figura. Hatalmas vigyor az arcán, igazi tündér. A kutya anatómiailag pedig egy kész csoda számomra. A ringek katasztrófák voltak, csúszott minden, csupa gödör, jó néhányszor majdnem elestem. Ez egy lassabb, kisebb lépésű kutyánál nem gond, retrieverekkel pl. ebben is meg lehetett oldani. De a német vizsi tesók mozgásának ez cseppet sem tett jót, hogy két lépés után fordulni kellett, egyszerűen borzalmasan mozogtak emiatt. Miért nem lehet nagyobb ringeket adni?!
 Bírálatok kezdése előtt pár perccel vettük észre, hogy az interneten feltüntetett sorrendtől eltértek, Flippivel kezdünk. Ehhez a bírálathoz, és Fruzsiéhoz nem szeretnék semmit sem hozzáfűzni. :) Talán ez egy hideg zuhany volt a FeHoVán elért fantasztikus eredmények után.... Soha rosszabbat!!!



Argó nagyon ügyesen viselkedett, büszke voltam rá nagyon, nagyon összeszedte magát. Sinisa íróúr mindegyik bírálati lapra ráírta, hogy megfelelően felkészített és felvezetett kutya. Hát, ebben a ringben legalább ennyi pozitívum ért.

A retrieveres ringbe már nagyon vártuk Chelseavel hogy bemehessünk, nagyon kíváncsi voltam rá. Két hetes munka egy teljesen nyers kutyával.... A kicsi lány nagyon meglepett minket. Maximálisan teljesített, ragyogott a ringben! Imádtam bent lenni vele. Nagyon meglepődtünk, hogy Chelseake fajtagyőztes és best junior lett. Így már volt indok miért is várjuk meg a BIS-t.

Még volt egy megjelenésem Kardos Úrnál, spániel BOB összevetésben segítettem Robiéknak Csokit az angol cockert felvezetni, aki BOS lett. A BOB az én kis szívem csücske, Megara lett.

Fruzsikával neveztem JH-ba, hogy szokja a dolgokat. Tétje semmi, elbohóckodunk. Beszélgettem pár ismerősnek, köszöntem Orcsik Istvánnak is, akit nagyon rég láttam már. Mindig szeretek szerb ismerősökkel találkozni, sajnálom, hogy ilyen ritkán tudunk csak.
Volt egy igen érdekes beszélgetésem egy labradorossal, aki szerint borzalmasan állt a kutyám, és nem is volt szép, a bíróurat minősíti.... Hát, oké... :) Elég érdekes volt ilyeneket hallani amikor a kutyám szinte tökéletesen állt végig. Persze, szoktuk mondani, jobb az ember szemébe megmondani ha valami bánt... de azért hogy valakinek ennyire szívén legyen ami a száján, és ennyire elfogult a saját kutyájával szemben.... Semmi gondom nem lett volna, ha értelmes érveket hoz fel a kutyáim hibáival kapcsolatban, persze ilyeneket nem tudott. Igyekeztem nem pofákat vágni, persze azért kicsit lehiggadt fejjel írtam neki fb-n egy üzenetet amiben kifejeztem nemtetszésem.

Egyébként, az a  gond, hogy sokszor a kiállítási címek alapján, amik sokszor korrupt módon születnek tenyésztenek emberek, és elhiszik a maguk által megvásárolt címeket. Erről nagyon sokat beszélgettünk Surányi Adriennel most hétvégén. Még FeHoVán ismertem meg őket, és nagyon örülök, hogy ismét találkoztunk. Ők is azt hiszem olyan emberek akik gazdagítják a kutyás világot intelligenciájukkal, amit olyan ritkán látunk.

Az elején nem igazán akart állni a kisasszony, de aztán nagyon belerázódott a dolgokba. Nagyon büszke voltam rá, hogy ilyen kis ügyeske volt. Páros oda-visszát, valamint háromszöget kért a bírónő. A második helyen végeztünk, első Kíra lett Alfával, itt is hatalmas gratula nekik!



Letanyáztunk a BIS ring mellé, és 0%-os citromos sörrel a kezünkben vártunk a 8-as fajtacsoportig. Nagyon jót beszélgettünk, nagyon szeretem ezt a kis csapatot. Nem sok esélyt láttam arra, hogy bármit is kapunk, hiszen 10 hónapos, első kiállítása... De azért mégis csak tiszteljük meg Kardos urat a jelenlétünkkel.
Éppen ezért lepődtünk meg mind annyira, amikor fajtacsoport 2. helyezettek lettünk. Pedig, azért valljuk be őszintén, a csoport egyik legkevésbé mutatós fajtája a labrador, hiszen ott vannak a spánielek, goldenek.
Nemsokkal utána Junior BIS következett, azért egy szűkítésben reménykedtem, miután ez meg volt, benne voltunk az első 15 ben már boldog voltam. Majd bekerültünk az 5-ös szűkítésbe, ekkor már hatalmas vigyoromat senki nem tudta letörölni az arcomról. De nem gondoltam, hogy Chelsea JUNIOR BEST IN SHOW lesz!!!! Irtó jó volt a nagy taps, és a "hajrá Orsis" bekiabálások a ring mind két oldaláról. Jaj, tényleg nagyon jól esett!!!!
Még szinte ki sem értünk a ringből, a helyi TV stábja letámadott, hogy válaszoljak pár kérdésre, miszerint mit is jelent nekem ez az eredmény, mennyi munka van ebben az eredményben, és mi kell ahhoz, hogy egy kutya hasonló eredményeket érjen el.Nagyon nem szeretek kamera előtt beszélni, én a másik végére születtem, de olyan eufórikus állapotban voltam, hogy ez sem zavart most, nagyon kíváncsi vagyok mennyire beszéltem hülyeségeket.



Megköszöntem a bíróuraknak ezeket a fantasztikus eredményeket, tényleg hihetetlen volt számomra. Fotózkodtunk még, és azt hiszem mindannyian egy hatalmas vigyorral az arcunkon hagytuk el a kiállítás területét. Soha rosszabb napot!!!! És tudjátok mit? a gazdik arcán ezt az örömöt a legjobb látni :) A többi meg, csak mellékes :)

Nézzük az eredményeket: 
Hadrianus Diamond - kit1, HPJ, BOB, JBOB, resBOG, JunBIS
Malomközi Flipp - kit3
Malomközi Fifi - kit3
Pitypang Argo - kit1, CAC
Csoki - BOS
Junior Handling 2. hely Fruzsival







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések