Kecskemét CACIB & HPSK Évgyőztes kiállítás - 2014.09.06.-07.

Nagyon vártam már ezt a kiállítást, nagyon szuper hangulatú kiállításnak ígérkezett, és az első hét a suliban gyilkos volt, alig vártam a kis nyugalmat, kizökkenést a kémiafeladatok megoldási menetéből illetve, hogy mást is lássak, ne csak tankönyvek kupacát magam előtt.
Pénteken Gergővel suli után elmentünk Kerti Borbálához egy nyírásra, majd Mártinál megfürdettük, megszárítottuk Iant, útközben pedig visszaadtuk Orsinak Jagodot, a minibullt aki nálunk vendégeskedett egy hétig.
Apunál gyors vacsi, majd bezuhantunk az ágyba, mindannyian hulla fáradtak voltunk.

Másnap sokáig aludhattunk, megváltás volt a 8 óra utáni kelés, szép kényelmesen megreggeliztünk, majd az egész család útnak indult a kiállításra, közben Hangát is felvettük.
Húgom (mert igen, van húgom) azon a héten bejelentette, ő is szeretne kutyázni, és junior handlingben is szeretne indulni, így beiktattunk a mozgalmas napjainkba 1-2 gyakorlást.

Koncz Pistihez és nagy Istvánhoz pakoltunk le, majd csatlakozott hozzánk Füzesi Peti, Bori felesége a pici Pocaklakóval, és Fehér Zoli a családjával. Szuper kis csapat, nem is kellett volna jobb.
A német vizslák elsők voltak a fajtában, a bírálatok meglepően pontosan kezdődtek.
A bíró úr Flippnek nagyon jót adott, munkakondíciója miatt. Számomra nem is ez volt a lényeg, hanem hogy a kutya életében először TÖKÉLETESEN mutatta magát. Farka fent volt, nem félt, nem húzódott el a bíróúrtól. Hosszú, hosszú hetek gyümölcse, valamint az újabb bizonyíték arra, hogy nem idegrendszeri alapú nála a probléma.

Segítettem Istvánnak ezt követően a Best Junior összevetésben bemutatni a másik Malomközi tesópárt, Grafot és Gildét. Gilde hiába akkor volt a kezemben először, tökéletesen működött velem. Graf kapta a legszebb fiatalnak járó címet.

Fruzsi ugyanolyan kondiban mint Flipp kitűnő 1, CAC, CACIB, majd BOS címeket szerzett. Ő is sokat javult az elmúlt időszakban, nagyon örültem ennek is.
Fajtagyőztes címet Graf kapta, itt is szeretnék gratulálni Nagy Istvánnak.

Fruzsika ♥
fergeteges fotóért köszönet: kutyaegydolog

Argó volt a soron következő kutyám, aki csak úgy ragyogott a ringben. Argó két hónapot töltött egy trénernél, hogy ŐTV-re készüljön, nagyon megkomolyodott ezidő alatt. A ringben teljesen más képet mutatott mint eddig valaha, élvezte az egész rohangálást, állást bent, most először láttam azt rajta, hogy élvezi, és megvan köztünk az az összhang, kapcsolat, amit mindig is szerettem volna.

Ianke bamutatása hasonlóan kezdődött mint Flippé, a bíróúr minden indoklás nélkül nagyon jó 3-at adott, amit aztán a ringtitkárok kitűnőként könyveltek el, amit én csak másnap vettem észre....
Bíróúr főként aszerint szelektált, melyik kutya figyel fel a csipogós játékára, és igen rossz néven vette, ha valaki eteti a kutyát bent...

Best in Show program előtt segítettem Edináéknak a Pincher-Schnauzer Klub kiállítás helyszínét berendezni, kupákat pakoltunk, asztalokat hordtunk, ettünk, ittunk, mulattunk.

Húgom következett a BIS-ben, a junior handlerek első korcsoportjába nevezett Arkovári Áfonyával. Hogy őszinte legyek, sokkal jobban izgultam, mintha én magam lettem volna bent. Nagyon büszke voltam rá, nagyon szépen mutatta be Áfit, és az öt versenyzőből a megtisztelő második helyen végzett! Nagyon ügyes volt, látszott, hogy sok időt töltött videók nézésével, a szabályzat elolvasásával. Remélem a lelkesedése nem fog elfogyni, és a továbbiakban is hasonló szép eredményekkel gazdagodhat.

Hangára is volt okom büszkének lenni, tesómhoz hasonlóan ő is a második helyen végzett Mexivel. Nagyon szuper páros voltak, jó újra ringben látni őt :)

Kutyapárban felvezettem Bátort, sajnos semmilyen eredményt nem értünk el, de maximálisan büszke vagyok rá, szépen állt nagyon, és arra a kis időre is megfeledkezett arról, hogy mennyire örül is nekem, és kicsit visszafogta magát.

fotó: kutyaegydolog


Miután megtapsoltuk Csillát és Misut, megkezdődött a klubkiállítás, ami mint mindig szuper hangulatban telt. Bent fotóztam a ringben, amíg a fekete törpék nem kerültek sorra, így volt lehetőségem hallani a bíróúr bírálatát, és ismételten nagyon sokat tanulni.
Áfonyát vezettem fel, aki a legszebb szuka címét kapta ki nagy örömünkre. Fajtagyőztes nagy örömünkre a Hanga kezében lévő Voice lett, míg a legszebb baby az éppen három hónapos pici Boni, drága egytlen Micike lánya lett, húgom felvezetésével. Nagyon nagyon különleges ez a kölyök nekem, a két abszolút kedvenc kutyám kölyke, hiszen az apuka Rascal.... Igen, jól gondoljátok, ütős kiskutya!!!!



A Best in Show alaphangulatát, mármint a klubbét megadta a már említett páros, Csilla és Misha Best in Show győzelme! Fantasztikus volt, libabőrös voltam, nagyon nagyon örültem Csillának :)

Junior handlerek bírálatával kezdődött, majd az intermediate handlerek jöttek, barátom, Gergő is úgy döntött, nevez, és megkezdi schnauzeres pályafutását, nevezett Intermediate Handlingbe. Sokat csábítgatta Csillát ebédre, hátha bebiztosítja magának az első helyet. Nagyon nagyon jól éreztem magam, tudtam, semmi tétje az egésznek, mókáztunk egyet. Gergő erőfeszítései hiábavalóak voltak, én kaptam az első helyet Mexivel.
Szuper hangulat volt, de azt hiszem, a hétvége csúcsa ezután jött, amikor a senior handlerek következtek, ugyanis az a megtiszteltetés ért, hogy én bírálhattam a legtapasztaltabb korosztályt. Csupa móka is kacagás volt, persze, senki sem vette vérremenő versenynek.



Tenyészcsoportban a megtisztelő első helyen végeztünk az Arkovári tenyészcsoporttal.
A nap különlegessége a különböző díjak kiosztása volt, mint a "Legjobb ringdresszúra" "Legszebb mozgás" valamint a díj, akire azt hiszem, mindenki pályázott, a "Legszebb faroktartás"...  :)

Köszönjük szépen a bírálatot, a szuper szervezést, és a nagyszerű hangulatot. Persze, most is voltak, akiknek nem tetszett a sorrend, az eredmény.... De, ez már csak megszokott...


Hanga nálunk aludt, így egy kis esti beszélgetés után gyorsan nyugovóra tértünk, és másnap már korán kukorékoltunk is, mint a kiskakasok.

Vasárnapra kicsit több kutyám volt, mint előtte napra, de egész szerencsésen megoldódott minden.
Segítettem Zolinak a kuvaszok felvezetésében, nagyon élveztem, a bírónk pedig igen feldobta a hangulatot egy-egy poénos hozzászólásával. Barka velem Best Junior, Nyájas BOB és Bátor BOS lett. Gratula Zoli!!!!

Majd a goldenek kerültek sorra, volt dolgom rendesen, három egymás követő osztályban voltak kutyáim. Először Füge, akivel nem tudtam, igazából hogy is fog menni a dolog, de hatalmas pozitív csalódás volt... Vér nem válik vízzé ugye, imádta a ringben mutogatni magát, a végén pedig amíg a másik kutyát bírálták játszottunk egy nagyot. Szuper ügyes volt, nagyon büszke vagyok rá.
Ianke is szuper ügyes volt, az előző napi négyes konkurenciában második lett, reserve CAC-al, szép bírálattal.
Harmadik kutyám a már régi-motoros Frosty volt, akivel szerettük volna, ha a betudjuk fejezni a HCH-hoz szükséges címeket. Nagyon örültem, hogy sikerült neki, megérdemli Imi és Frosty, sokat tettek ezért a címért. Köszönöm, hogy újabb champion útját kísérhettem végig, elejétől, a végéig.
Sajnos a fajtagyőztes választásig nem tudtam maradni, tovább kellett rohannom a németekhez.

Füge - fotó: Deák Gábor

Mind a két kutya szuperül működött, Flipp fajtagyőztes, Fruzsi CACIB lett, Pistinek el kellett mennie, így nekem otthagyta a nagyfiút, hogy a BIS-ben is meg tudjuk mutatni.

Réka ismét második lett junior handlingen, nem is rossz kezdés! :)

Ian és Wyatt ment be kutyapárba, nagyon jól mutatták magukat, bár Ianke azért nézelődött utánam, és nem sok kedve volt az egészhez. De ügyik voltak.
Thulikát én vittem be  a Puppy best in showba, ahol nagyon szépen szerepelt, nagyon ügyes volt velem.

fotó: Kutyaegydolog


Flipp első körben a legszebb vadászkutya választásért szállt versenybe, ahol szűkítették őt a legszebb 5 közé.
Fajtacsoportnál nem sok esélyt láttam, bíróúr mégis meglepett amikor szűkített, méghozzá a legszebb 3 közé. Magamban felállított sorrend már az elején nem állta meg a helyét, az ír szetter harmadik, a drótos német második, Flippiként pedig az első helyezett lett!!!! Nagyon rég örültem ennyire, szuperül mutatta magát a fiú, bár, már látszódott, hogy kezd fáradni.



Junior BIS-be Fügével mentem, aki egészen a Junior Best in Group szűkítésig jutott. Nagyon szuperül mutatta magát ismét.

BIS dobogón nekünk aznap nem jutott hely, de a Super BISt megvártuk még azért, ahol bevallom kicsordult pár örömkönnycsepp, ugyanis Csilla lett Mishuval a SBIS. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések