Graz CACIB 2015.03.07.

Szombat hajnalban mentünk Petráékhoz, Hannagazdiékhoz, hogy ott hiperszuper kocsijukba gyors átpakoljunk és megcélozzuk Graz-t a kis csapattal, nevezetesen Hannával, Misoval, Borsikával és a kiránduló-nézelődő Iannal.
Hiába voltam szörnyen fáradt, álom valahogy nem jött a szememre, mindig volt érdekesebb téma amiről beszélgetni tudtunk Petrával... No, meg aztán jött a felismerés, Miso útlevelét Petráéknál hagytam. Gondolom mondanom sem kell, rögtön kiment minden, akár kezdetleges álomdarabka is a szememből, nem győztem izgulni azon, mi lesz így most?!

Épségben, időben odaértnük a kiállítás helyszínére, egyből odataláltunk, leparkoltunk, majd sikeresen bejutottunk - Miso Bilbo, a border útlevelével, khm... No, sose baj, első lépcsőfok megmászva, jöhetett a nevezése befizetése, és a ring felkutatása. Springerek, retrieverek, szetterek mind mind fent voltak az emeleten, ahová minden alkalommal fel kellett bumliznunk, ha pedig pisiltetni akartam, akkor vissza.

Ancsáéhoz telepedtem le Mihállyal, ott vártam, hogy szépen lassan komótosan mi következzünk. Misu munkaosztályban indult, egyedül. Szörnyen kicsi ring, és rettentően csúszós szőnyeg volt. Gyönyörű bírálatot kaptunk, egy két kisebb hibát sorolt fel a bírónő. Volt mellette egy tanulóbíró is, akinek mindent részletesen elmagyarázott, és hát dagadt a mellem a "kutyám"ról alkotott véleményt hallva. Éppen ezért volt ekkora a meglepetés, amikor a rozettára várva mosolyogva közölte a bírónő, hogy ez A Springer, ez A típusa, de ma nagyon jó, mert lógnak a szemei.... Hát, így jártunk.

képért köszönet Ancsának!

Lementem a vizslás - szamis ringhez, pisiltettem a kutyákat, majd hamarosan megérkezett Ilja, törzskönyvi nevén Luxatori Oros a magyar vizsla, és cuki családja. Ilját Tibi az én gondozásomra bízta. Kölyökosztályban indult, alig múlt még 6 hónapos a kiállítás napján - Tibi elmondása szerint pedig, ringdresszúrát nem sokat tapasztalt kutya volt.
Kimentünk gyakorolni, és nagyon kellemes meglepetés volt, gyönyörűen futott és állt velem, nagyon profi kiskutya volt!
A ringben kicsit megilletődött, és a gazdijaihoz ment volna az első pár pillanatban, de utána felengedett, és szuperügyesen viselkedett. Nagyon Ígéretes 1., Best Puppy címeket kapta.
Végignéztem a rszmv bírálatot, Borsikánk best junior lett!




Rengeteg időnk volt még a BISig, Petráék elmentek várost nézni, mi pedig maradunk, hiszen volt ám programunk és dolgunk bőven. Az első és egyik legemlékezetesebb program a "hogyan égesd be magad lvl900"- volt. Általam. Tudni kell rólam, hihetetlenül be tudom égetni saját magam. Rosszkor vagyok rossz helyen. Nem egyszer, nem kétszer. Mindig. Most is ez volt. Nagy boldogan ballagok Ancsáékhoz, mikor látom, Ancsa cucca mellett hajol valaki előre. Semmit nem láttam, csak hortelen ötlettől vezérelve cselekedtem. Ian elejét felnyaláboltam, majd azelső két macsával adtam egy seggrepacsit Ancsának - hitt csajszinak, aki hatalmas kerek szemekkel egyenesedett ki, és pördült meg. Még véletlenül sem Ancsa volt, én meg hirtelen azt se tudtam mit szóljak..... BRAVO ORSI!!!!!!! Még jó, hogy azt hitte, a kutya ugrott rá... remélem...

Elsőként Puppy BIS-ben szerepelt a kicsi fiúcska, ahol végig profiként viselkedett! Majd kutyapárba vittük be Erőst és Jóságost Tibivel, akikkel 3. helyezést értünk el. Gyors fotózkodás a dobogón, majd rohantunk ki a Tenyészcsoporthoz, ahol Tibi Erőssel, én Iljával, Vivi Josival, Gergő pedig Borsikával jött be. Fantasztikusak voltak a kutyák, a megtisztelő 2. helyezést kaptunk.
Következhetett egy kiadós, finom ebéd, majd Borsikával nagy várakozásokba kezdtünk a junior fajtacsoport előtt - itt ugyanis külön JBOG is volt. Az igen népes 7. fajtacsoport bírója Mr Miroslav Zidar volt, aki már az előkészítő ringben alaposan szemügyre vette a kutyákat.
Nem sok reménnyel indultam el, Borsika fiatal még, rengeteget kell érnie. A kicsi lány szuperügyesen viselkedett végig, állt mint a cövek, és csodálatosan mozgott.
Első meglepetés a szűkítéskor volt, hiszen elsőként mutatott ránk a Bíróúr, majd kicsit hosszabb vizsgálat után kiválasztotta a harmadik, a második, és végül az első helyezettet, akik nem mások voltak, mint mi! Volt ám meglepetés, tágra nyílt szemek, és örömködés.

linkelve a dog-foto.com facebook oldaláról. további képekért katt a képre
Nem sok időnk volt, kicsit leültem Szilvihez kicsit - akinek Roverjét már aznap egyszer elkezdtem ellopni, de sajnos nem jött össze - kicsit lenyugodtam a nagy izgalmak után, majd elindultam vissza a Junior Best of Day választáshoz.
Reménykedtem abban, hátha esetleg felkerüljünk a dobogóra, de azt semmiképpen nem szerettem volna, ha elsők vagyunk, hiszen, ha a másnapi BIS-ig maradnunk kell, akkor hogyan jutunk haza? Erre valahogy nem gondoltunk amikor az utat szerveztük.....

Szépen lassan elkezdtek szállingózni az emberek, majd elindultunk a díszkörbe. Bírónk a Magyar Klub elnöke, Korózs András volt.Borsika végig szuperül viselkedett, bár szépen kiszúrta a mögöttünk álló labradort, és folyton játszani akart vele, amíg a többiek bírálata folyt.
itt már végképp nem számítottam semmire. Nem vagyok az a fajta ember, aki előre spekulál, eltervezi, hogy BIS-t nyer... mindig úgy indulok el, kitűnő legyen meg és kész. Hát meg lett.... De nem kisebb csodálkozásomra és meglepetésemre - na jó, az utolsó pillanatban láttam, hogy a "magyar vizsla" hagyja el a Bíróúr száját, de mi van, ha nem jól láttam. Azért, a hangosbemondó "magyar vizslája" igen nagy örömöt váltott ki belőlem - örültem, hogy a picike kis Borsika egy JunBOD dobogóra állhat - és nem elsőként. Na jó, egy ilyennek ki nem örül?!!!
Azt hiszem, a másik dog-foto-s kép mindent elmond rólam, és az érzéseimről. Habár szörnyű ez a kép a fejszerkezetemről, és nem tudom, sírjak, vagy nevessek ha meglátom, de mégis szeretem.

Köszönjük ezeket a csodás fotókat a dog-foto.com oldalnak!
linkelve a dog-foto.com facebook oldaláról. további képekért katt a képre


Hazafelé Vivi is társult hozzánk, de én még Ausztriában igen mély álomba szenderültem, és Gyömrőn ébredtem fel legközelebb.
Szuper kiállítás volt, nagyon jól éreztem megam. Köszönöm Kristinának Misot, Inezéknek Ilját, Vivinek és a Luxatori csapatnak a társaságot, valamint Petráéknak a lehetőséget, a vendéglátást, mindent!!!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések