Séta a Caelestris kennellel & training a Halasi Pásztor Kennelnél

hétvégét Szegeden töltöttem két jó barátommal, vizsláztunk ezerrel. Vasárnap reggel a Caelestris kenellel mentünk egy sétára. Három kutyát vittünk, Maximiliant, Camillát, és Babylont a 3 hónapos tüneményt. Nagyon jó volt megismerni a weimárikat, és nagyon jót beszélgettünk Kutyák fantasztikusak voltak, nagyon tetszettek, főként Babylon, akiért fáj a szívem. Csodás küllem, rettentő jó fej, kell még valami?
Jó 2,5 órát sétáltunk, találkoztunk ismerősökkel, rengeteg fotót csináltunk a kutyákról. nagyon örülök, hogy megismertem Juditot, csodás ember, aki nagyon korrektül látja kutyáit, és nagyon jó tenyésztő. Nagyon inspiráló ilyen embereket megismerni, megtudni ki mi szerint tenyészt.














Este pedig Gergővel ellátogattunk a Halasi-Pásztor kennelhez, kicsit gyakoroltam Bátorékkal FeHoVa előtt. Azt kell, hogy mondjam, fantasztikus érzés volt ott lenni, leírhatatlan. Mindig is szerettem a nagy falkákat, de azt hiszem egy ilyen kuvasz falkát nem sok minden múl felül. Csodálatos kommunikáció egymással, tökéletes kommunikáció. Egyrészről ez nyűgözött le, a másik oldalról, pedig ahogy fogadtak minket. Nyitottak voltak, barátságosak, egyszerűen hihetetlen volt. Bátor megismert, amint meghallotta a hangom jött, bújt, csodálatos érzés volt.
Azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy egy év alatt a véleményem a fajtával kapcsolatban teljesen megváltozott. Tavaly FEHOVÁ-n elég csúnya kép alakult ki róluk, de ezalatt az év alatt pont ugyanennyit változott. Lenyűgöző kutyák, fantasztikus temperamentummal. Ha egyszer lesz tanyám, lesz egy kuvaszom :)


Gyakoroltunk a kutyákkal, hát, bele kell még rázódni, de szerintem jók lesznek ők. Anatómiájuk nagyon tetszik, mozgásuk is, a temperamentumot meg szerintem kitaláljátok.
Gyakorlás után bementünk kicsit beszélgetni, nagyon jól éreztem magam, köszönjük a vendéglátást a Varga családnak, igazán szép este volt! :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések