Sétaaa.sétaaa.sétaaaaaaaaaaaaa

1.: KAptam egy ilyet:








És írtam egy ilyet:
 
Ha látunk egy golden retrievert, egy elegáns, okos, és barátságos kutyát látunk. Sokaknak filmek jutnak eszébe, ahol lehet, hogy csak egy pillanatra, de föl-föl tűnik egy goldi. Mint minden retriever, munkakutya ezért imád dolgozni, a gazdája örömébe járni. A legtöbb sportot örömmel, és jól űzi. A legideálisabb családi kutya, imádja a gyerekeket.


Viszont egyre jobban elterjedtek a szaporítók, és ha nem megfelelő helyről hozod, az agresszió sem kizárt (a beltenyészet, és a más fajtákkal való keveredés miatt)



De mikor ne vegyél Golden Retrievert?



Nem neked való a golden retriever, ha nincs időd arra, hogy kiképezd, vagy sokat sétálj vele. Eredetileg vadász kutya volt, mostanában munka kutyának is használják. Ezért igényli a foglalkozást. Ne hidd azt, hogy egy goldi magától lesz okos, és rögtön filmekbe kap szerepet, vagy engedelmességi vizsgát tesz le képzés nélkül.



Nem neked való a golden retriever, ha nincs időd ápolni a szőrét. Napi 5 perc elég, hogy nagyjából átfésüld, de évi minimum 1 fürdetés, és hetente minimum egyszer egy nagy fésülés.



Nem neked való a golden retriever, ha házőrző kutyát akarsz. Hacsak nem úgy akarod távol tartani a betörőket, hogy a kutyád halálra nyalja



Nem neked való a golden retriever, ha a kert a mindened. A golden retriever egy metróásó, és nem kíméli a növényeket.



Nem neked való a golden retriever, ha nem szereted, ha minden csupa szőr. (Mivel egy hosszú szőrű fajta, és egész évben hullajtja a szőrét.) Persze rendszeres ápolással, kevesebb szőrt kell összeporszívóznod.



Nem neked való a golden retriever, ha nem szereted a piszokot. Ezt a fajtát vízi vadászatra tenyésztették ki, ezért a hidegben is imád pacsálni.



Nem neked való a golden retriever, nincs időd arra, hogy néha főzz neki, egy-egy kisebb gyomorrontás után. Ennél a fajtánál gyakori ez a betegség, eléggé gyenge gyomrúak.





Viszont ha ezek nem illenek rád, és szeretnél egy elegáns, okos kutyát, a retrieverek Neked valóak. Beszerezhetsz tenyésztőtől, és fajtamentőktől. Szaporítóktól ne vegyél, és te se szaporíts! Rengeteg golden retriever( és természetesen más retriever ) tenyésztő van, aki kitűnő minőségű kutyát tenyészt. Ha meg ilyenre nincs pénzed egy mentett kutya a legjobb.

Fajtamentők: http://www.retrieverrescue.hu

Golden Portál: (ahonnan sokat megtudhatsz): http://goldenportal.atw.hu/



Nagy Orsolya




Egyépként rengeteget sétálunk, minden nap min. 1 órát. Gyakoroltunk, mostmár egyre jobban megy a d-d.
Napi 5 km. a minimum, + még amit ő lefut.
Ma egy egér volt az áldozata.
Ma megyek edzésre. Hétvégén apánál leszek, megyünk a mamáékhoz. Ott német juhászozom, meg foxizom,

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések