Soltvadkerti Szüreti Fesztivál - Kutyaszépségverseny

Városunk idén ünnepli alapításának 20. évfordulóját, és ez alkalommal a szervezők igyekeztek minél többet kihozni a (sajnos már csak kétévente) megrendezett Szüreti Fesztiválból. Idén 9. alkalommal szervezték meg a Kutyaszépségversenyt, ahová minket is meghívtak mint fellépők. Nagyon készültem erre az eseményre, hiszen ez a legjobb lehetőség arra, hogy megmutassuk mit is lehet kihozni kutyánkból, felelősségteljes kutyatartás és a többi. Szívügyemnek érzem ezt hirdetni, és úgy gondolom, ezzel Ivett sincs másképp, ezért nagyon örültem, hogy Őket is meghívták bemutatózni.

Terveim szerint az egész falkát vittem volna, Gridivel nevezni is szerettem volna (legutóbb Ő lett Vadkert Szépe) bemutatózni, valamint Iannal meg szerettem volna mutatni pár trükköt.
Sajnos ott fent kicsit módosítottak a rendezvény reggelén, ugyanis Ingrid szeme begyulladt, nem is kicsit. Jött a tanakodás, mit is csináljak... Arra jutottam, hogy akármennyire is szerettem volna megmutatni milyen szuper csajszi is Ő, nem tehetem, ugyanis beteg, nem tudni fertőző-e, valamint nem szép látvány. Így  maradt a pici fiúcskám, aki átvette a dogdancinges szerepet, és végül csak ő jött.
Kicsit hamarabb bementünk a városba, azzal a céllal, hogy szoktassam a hangokhoz, tömeghez, előkészítve a klikker, juti... Hááát őőő.... nem volt rá szükség. Fiúcska büszkén, boldogan, csóválva közlekedett, nem zavarta semmi. Juhu! Kicsit beszélgettem pár ismerőssel, nagyon jó volt egy csomó rég nem látott ismerőssel váltani pár szót.

Elmentem Ivettékhez, majd indultunk be az iskola melletti parkolóba. Regisztráltunk Redzsnél, beszélgettünk, elmagyaráztuk, hogy a HCH nem egy betegség, és igen, Ivettéknek is, nekünk is a BARKING HEADS táp a kedvenc kajánk... Miután ezt nem lehetett beírni módosítottunk, mi a halat, Ivették a tepertőt imádják, valamint a kedvenc játékunk a fácánszárny lett :)

4-kor kezdődött a szépségverseny, ahová végül Iant is neveztem, egy kis gyakorlás miatt. Hát so-so, cuki volt, csóvizott, még beállítani sem volt időm.. Ahogy megállt, úgy állt. :) A kommentátor matektudását villogtatva 2 évesnek konferálta fel a TIKOTTA nevű kutyám.... Semmi gond, egyébként minden stimmelt, bár a mi eredményeineinket nem olvasta fel, ellemben a világgyőztes komondorét igen.
Nem sokkal ez után kezdődött a bemutatónk helye, a kecskeméti Cerberos kutyasuli után következtünk. Ian bébi cuki volt itt is, csóvált, mosolygott, néha kinézelődött. Sebaj, majd lesz jobb is, ezért hoztam, kis szocializációnak. Azért büszke voltam a kis krapekra, majd belejön!


fotók: Frittmann Ivett

Megnéztük Ivették szuper bemutatóját, lelkesen tapsoltam, fotóztam, és közben Iant tartottam, remélem azért sikerültek képek :-D
Végül jött a naaagy lufielengedés. Lehetett venni 300ft-ért lufit, 50 db-ot vettek a szervezők, a bevételt a menhelynek ajánlották fel. A megkínzott állatokért engedtük fel, nagyon jó volt nézni.

Majd következett az eredményhirdetés, ahol elsőként a Vdkert Szépe címet osztották ki. Én már éppen pakolni indultam amikor mondták a számunkat.... Hűűűha ez komoly? Szépen sorba állítottak minket, majd kiderült, Jammi a második, Ian pedig első, azaz Vadkert Szépe!!!! Juhu, már két Vadkert Szépe van itthon :)

Gridi egyébként mára teljesen jól van, semmi baja a szemének, el is mentünk egy nagy sétire Ivettékkel :) Hétvégén bemutató Halason! :)

our team :)
fotó: Dulai Dávid 

Videó kistökiről:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések