VAV Hetényegyháza - 2013.09.29.

Már augusztus végén terveztem, hogy elmegyek a hetényegyházi VAV-ra, de közbejött akkor valami, így már tűkön ülve vártam a következő időpontot. A héten nagyon elvoltam havazva (mint az elmúlt 4 hétben, ismét kicsit túlvállaltam magam, nem egyszerű ez a 11. osztály munka és kutyázás mellett) így annyira nem is vágytam a VAVra. Aztán végül csak úgy döntöttem, hogy megjutalmazom magam egy kis vadászatos kutyázással. Kicsit fotózgatok, tanulok. Nem sok jót fűztem az egészhez, hiszen nem ismerek senkit, legalább azzal nyugtattam magam, hogy a fotózás miatt nem lesz gáz ha egyedül vagyok.

Szombat reggel 8-ra volt meghirdetve a gyülekező a hetényi benzinkútnál, ott is voltam Ákostól kölcsönkapott 300-as obival, meg kis meleg teával. Sok-sok terepjáró, vadászszerkóba öltözött ember németvizslákkal, magyarvizsikkel. Nagy meglepetésemre egy régi ismerőssel futottam össze, Andrással, akiről nem is tudtam, hogy vadászos-kutyás körökben mozog. Később megtudtam, hogy papája, Feribácsi a bíró, aki szintén vadkerti.... hűha, hogy én miket nem tudok.... Bevallom őszintén a tudásom ebben a témában szégyenteljesen gyér, de éppen ezért igyekszem tanulni, fejlődni, részt venni ilyen eseményeken. 

Első feladat egy vonalhajtás volt, amit távolról néztem, utána egy légszimatos keresés nyuszival, és behozás. Ebből sokat láttam, egész jó képeket tudtam csinálni. 
A számomra legérdekesebb feladat a következő volt, a csapás feladat. Érdekes volt nézni, figyelni, közben megtudni mi miért van, mi mire jó, melyik kutya keres szépen, melyik tudja mi a feladat mert már annyiszor gyakorolta. Saját magamban is levontam következtetéseket, megfogadtam dolgokat. Sok sok olyan infót amit a saját kutyámnál tudok majd hasznosítani. Hiszen jobb mások kárából tanulni mint a sajátomból, lesz így is mit elrontanom. 
A fotózást nagyon élveztem, szép napos időnk volt, kifejezetten jó volt fotózni, a képekkel is egészen megvagyok elégedve.

Alig várom, hogy újra mehessek valami vadászatos rendezvényre.... lehet ez is függőséget okoz? Na majd meglátjuk :)






































Megjegyzések

Népszerű bejegyzések