2014.08.01- Gyakorlás Fügével #1

Egyik délután keresett meg Adri, hogy elvállalnám-e a 8 hónapos kan golden retrieverük, Füge kiállításra felkészítését. Nagyon kíváncsi voltam rá, hogy néz ki, temperamentumra milyen, két testvérét már sokszor láttam kiállításon Kálmiékkal.
Pénteken délután jöttek Adriék, a Tó mellett van nyaralójuk, így oda beszéltünk meg egy találkozót. Kis késéssel érkeztünk Gergővel, Iannal, Baltussal és Dórával, ugyanis szokásunkhoz híven nem találtunk valamit indulás előtt, jelen esetben egy pénztárcát.
Adriék hozták az egész falkát, Nadalt, a 2 éves rough colliet és Fügét, aki le sem tagadhatná a rokonait.

Beszélgettünk kicsit a családdal, Adri férjével amíg a kisfiuk a kutyák vizéből horgászta a műanyag halakat, a kutyák pedig önfeledt játékba kezdtek. Imádom nézni a kutyák kommunikációját, ki hogyan foglalt helyet a falkában - Dóra az abszolút alfa, Ian a drogos aki inkább kivonta magát a játékból, mert melege volt és inkább csak ha valami nem tetszett neki akkor ment oda lecsillapítani a kedélyeket, Nadal az örök udvarló és dominanciáját fitogtató, és Füge a pörgettyűgép, aki nem értette miért nem játszik vele ilyen hevesen senki. Hihetetlen egyébként, hogy Iannak mennyire nincs szőre, és mennyire sokat kell fejlődnie Fügéhez képest... hát igen, látszik mennyire más a két vonal.

Kicsit később, miután lenyugodtak a kutyák elmentünk gyakorolni. Gyors helyzetfelmérés, mi hogy áll Fügénél, minden pontosan úgy volt, ahogy a gazdi elmondta, nem hagyta hogy pakolgassuk a lábait, futni viszont nagyon szépen futott. Freeben egész szépen megállt, bár erre nem jó támaszkodni, hiszen egy ingergazdagabb környezetben, fáradtan bármi közbejöhet.
Nagyon nem akarta velem felvenni a kontaktot, csak gazdi gazdi gazdi. Elvittem egy kicsit arrébb, fás, füves helyre, távolabb a többiektől, hogy kicsit rám is tudjon figyelni. Hosszas sétálgatások, fűben ücsörgések után végre elértem azt, hogy rám nézett, odajött hozzám, nem nézett levegőnek.
Kis szünet, otthon ivás, majd kicsit ráerősítettem arra, hogy engedje a mellső lábait pakolni, utána hagytam is őt arra a napra.

Kíváncsian várom, hogyan tudunk haladni a következő alkalmak folyamán.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések