Decs Vadászat - 2013.11.16.

Hát, végre ez is eljött :) Életem első vadászata, habár még csak mint fotós, de ott voltam. Az elmúlt időszakban egyre inkább vonzott ez a dolog, és már tűkön ültem mikor mehetek végre. Főként a kutyás része miatt kezdett el érdekelni a dolog, aztán már minden más is vonzott benne. Nem titok, hogy Iannal szeretnék majd én is eljárni, de még sokat sokat kell tanulnunk, érnie kell a fiúnak.
Ezért is jó, hogy van lehetőségem kutya nélkül eljárni, így addigra legalább már tudom mi hogyan működik.

Egy nagyon jó barátom, Gergő hívott el hozzájuk Decsre vadászatra, fotózni, nézelődni, illetve kutyát is vihettem volna, de még nagyon korai időszak, nem akarom tönkretenni Iant. Egy holtág mellett kezdtük a hajtást, én kint az úton sétáltam Gergő apukájával, és a pointer gazdijával, majd egy nagyon sűrű növényzetű területen is átverekedtük magunkat. Láttam pár őzt, illetve csomó csomó új dolgot hallottam. Nagy természetjáró voltam mindig is, így nagyon érdekeltek ezek a dolgok... Azt hiszem ideje lesz vadászos regényeket is kölcsönkérni egyik ismerősömtől.

A vadászaton Dórika vizsla, akit még annó Fehérváron vezettem fel, két német vizsla és egy pointer volt kint. Érdekes volt figyelni ki hogyan dolgozik, kommunikációjukat, ösztöneiket, és a tanított dolgaikat. Mindegyik kutya más volt, más kapcsolata volt a gazdival, jól elanalizálgattam őket. Láttam pár dolgot amit hasznosnak láttam, és magamban szépen feljegyeztem, hogy igen, ezt gyakorolni kell, és megláttam, mennyire más dolgok kellenek vadászaton mint versenyen, ha az angliaiból indulok csak ki. Irányítást pl. abszolút nem láttam olyan szinten amilyen szinten ott, itt sokkal több a kutya önálló munkája.

Hát, azt hiszem bőven van még mit tanulnom, nagyon sokat, és még beletelik egy kis időbe mire ráérzek a lényegére.

Pár képet amit a vadászat közben lőttem a D90-nel, és Ákos fix 300-asával. Köszönöm Neki az obit ismét, Gergőéknek pedig a lehetőséget, és a fácánt amit hazahozhattam, és a kutyákat kipróbálhattam!! :)














Vizslapower á la Dóri


ebédszünet




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések