Falkaséta Fruzsival és Hangával


Gábor a napokban írt nekünk, hogy szeretnének majd valamikor bandázni egyet a szöszikkel, ugyanis nemrég végezték el az alapfokú tanfolyamot mind a két lánykával Szegeden és szeretnék kicsit kutyák közé vinni őket. Nagyon örültem neki, hogy írt, hiszen rég hallottam szeretett vizslalánykáim felől, no meg a skacokra is ráfért egy nagy rohangászás más kutyusokkal. Nagyon hiányzik a kutyasuli, jó volt hallani a sulis bagázs felől is. Jaj de jó lenne újra kijárni....
Mai napra beszéltük le Gáborékkal, hogy elmegyünk egy nagy sétára. Kicsit őszintén féltem Ingrid és Hanga reakciójára, két domináns kutya mit fog reagálni... Szerencsére nem volt semmi gáz az első pillanattól kezdve. Nagyon gyorsan felállt a falka rangsorja, amit nagyon egyszerű kommunikációval lezavartak. Ingrid a falka elején, majd Hanga, Fruzsi, és végül Ian. Nem bánom, hogy a fiúka van legalul, nem beomegásodottan van ott, hanem magabiztosan kajtatott a vizslák és Ingrid után, farka végig fent, csóvált, abszolút nem volt összeesve egy pillanatig sem. Juhu!!!!!!

Nagyon szépen viselkedett minden kutya végig. Ian tökéletesen behívható volt, egyszer jó messzire elcsatangolt Ingriddel, de egy síppal be tudtam hívni. Hű, de büszke voltam! Szép volt kisfiú! Ingridnek volt 2-3 behívásmegtagija, de csak 1-2 percet késett, nem volt félórás eltűnése, sem nagyon messzire elbandukolása.
Találkoztunk birkákkal, egy lovassal, és egy csomó kocsival.. mi volt most azt nem tudom....
Nagyon jó volt ez a másfél óra, végigbeszélgettük Edináékkal, nagyon jól éreztem magam, az időnk végig csodás volt, sütött a nap, kis szél lengedezett. Remélem még sok sok közös délutánt tudunk eldönteni, skacok jól érezték magukat. Nem volt nagy játék, hancúrozás vagy akármi, de semmi feszültség nem volt köztük, direkt figyeltük. Nagyon örülök annak is, hogy elvégezték az alapfokot, és hogy jól érezték magukat.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések