FeHoVa Winter Dogshow 2014

Azt hiszem, nem vagyok egyedül, amikor azt mondom, már nagyon vártam a Fehovát. Kicsit vegyes érzelmekkel, legfőképpen azért, mert azon izgultam heteken keresztül, odaérek-e minden kutyámhoz. Bőszen készültünk a kiállításra, az előző héten minden napra szinte be voltam táblázva gyakorlásokkal. Előző hét kedden kuvaszozás Bátorral, Nyájassal, Dajkával és Acattal, akik mind rettentő ügyesek voltak.
Hétvégén a csodás Dórával, a magyar vizslával gyakoroltam aki szintén ügyesebb volt mint terveztem.
Hétfőn tacskóztam, Malibuval és Rossoval a hosszúszőrű és simaszőrű törpékkel volt találkozóm, Malibu pillanatok alatt belopta magát a szívembe, valami hihetetlen a francia kispasi.

Kedden az eső elmosta a kuvaszozást, így volt időm saját kutyákat is lemozgatni, valamint kicsit összeszedetten (höhö, én, összeszedetten, na ne!!! Borzalmas vagyok, indulás előtt fél perccel még a táska félig üres, és mint a mérgezett egér rohangálok... de valahogy minden megoldódik, sosem volt még olyan, hogy mondjuk a fejemet hagyom itthon... nagy poén volt, tudom én) pakolászni.

Szerdán megtartottam bioszon a kutyák és farkasokról szóló előadásom, végigültem még pár órát, aztán irány haza, belefért egy rövid Iansétáltatás is a napomba.
Kicipeltem a cuccaimat az állomásra, majd sikeresen megérkeztem Kunszentmiklósra, rég nem látott Hanga barátnőmhöz, ahonnan egyből indultuk Edináékhoz. Az eső elmosta a snacizást, így csak beszélgettünk, kutyákat nézegettünk... Hát, nézegetni való kutyák az biztos.. Főleg a növendék kutyák kecsegtetnek igazán nagy reményekkel... Vigyázat snacis világ, Arkovári team támad! :)
Nagyon hamar mentünk aludni Hangával, mindketten hullák voltunk, és a következő napokra gondolva még inkább elfáradtunk...

Csütörtök reggel busszal mentünk fel Pestre, találomra elnavigáltunk a Hungexpora (nagyon tudunk), majd kezdődhetett a meló... Gyakoroltam az össze kutyával, majd vártuk, hogy 11-kor elkezdődjenek a bírálatok, a kiírt 10 óra helyett.
Goldikkal kezdtünk, Armanit vezettem fel, aki a legutóbbi találkozásunk óta hatalmas változásokon ment keresztül, bár a cápaságát nem nőtte ki :D Nagyon jól működött, Sky-al voltak egy osztályban. Elég gyorsan végeztünk, rohanhattam a kuvaszokhoz. Bátor nagyon ügyes volt, rettentő szépen mutatta magát a ringben. Nyájassal sem volt gond a fajtagyőztes összevetésig, amikor a mögöttünk futó szuka tulajdonosa ránk vezette a hörgő-morgó kutyáját... Azért, én örülök, hogy kivételesen jó idegrendszerű kuvaszokkal dolgozhattam. Bátoron nagyon látszik az az idő amit nálunk töltött, teljesen más vele a viszonyom mint Nyájassal. Akármelyik nap látott meg a fiú majd' kitépte magát Zoliék kezéből és bújt, mászott... Az én macim :)



Következő Rosso volt, Tibi törpe kanja, aki 9 hónaposan debütált fiatal osztályban. A vártnál jobban teljesített szerintem, nagyon büszke voltam rá.
A következő felvezetésem azt hiszem a nap fénypontja volt... A német vizsla "ikreket" Fruzsit és Flippet vezettem fel,és már nagyon kíváncsi voltam mit fogunk kapni. Hiába olvastam el a standardot, csak reménykedtem, hogy tényleg annyira jók amennyire én láttam őket.
Mindkettőjüknek volt az osztályukban ellenfelük, így nem számítottam semmi extra dologra, éppen ezért ért hatalmas meglepetés. Flippnek még szokatlan volt a helyzet, nem tartotta szépen a farkát, de attól függetlenül nagyon ügyes volt. Fruzsit éreztem kevésbé stabilnak a gyakorlások alkalmával, de ő is kellemes meglepetést okozott a viselkedésével, tökéletesen működött. Köszönöm Hanga a best junior összevetésben a segítséget, ugyanis mind a két kutya megnyerte osztályát, sőt, Fruzsi lett a BOS egy gyönyörű kan, Szafír után, akit a német vizslások körében azt hiszem nem kell bemutatni.
Fantasztikus élmény volt, sajnáltam, hogy Pisti nem tudott maradni a BIS-ig.

Fruzsi, A, A, A Német Vizsla.... ♥

BIS-ben Bátort vittem kölyök BIS-ben, Kutyapárba vittük őket, valamint Nyájassal 1-es fajtacsoportban. Nem értünk el semmilyen helyezést, de nagyon jól éreztem magam, köszönöm a lehetőséget Zoliéknak!
Négyes fajtacsoport után indultunk egyből haza, hulla fáradtan végigaludtuk Hangával a hazautat.

Pénteken Edináékkal mentünk fel, így jó korán kint voltunk. Gyakoroltam Hannával kicsit, aztán mentem a németekhez.
Flipp aznapra teljesen feloldódott mire ringbe kerültünk, megérte a sok-sok-sok játék, jutalomfalat. (ismét köszi Szegedi Kutya Klub, és Tükörmódszer, hogy ennyit tanulhattam a kutyák kioldásáról)
Kutyák még csodálatosabbak voltak mint előző nap, ahogy az eredmények is, ugyanis Flipp FAJTAGYŐZTES LETT!!!!! El sem tudom mondani milyen érzés volt, még ha csak handlerként is. 10 hónaposak a tesók, és fantasztikusan mutatkoztak be a kiállítások világában azt hiszem... Köszönöm Pisti, hogy ilyen nagyszerű kutyák lehetnek a kezemben! Sajnos aznap se maradtak a BIS-ig, Flippben felépítgetett magabiztosságot kár lett volna elrontani.
Következő Argo volt, no meg egy kis, a részemről nem szép dolog... Armit is nekem kellett felvezetni, és Argot is... Argoval már bent voltunk a ringben amikor vége lett a labrador bírálatnak, Armi volt az első kutya... Hangának átadtam bent a kutyát gyorsan, rohantam át, ahol Bíró Úr éppen emberi szükségleteit ment elvégezni.... Jeeeeeee... Szép volt Orsi, most csináltam ilyet először, és azt hiszem utoljára... Nagyon szégyelltem magam, főként azért mert fölöslegesen adtam át a kutyát másnak, és ezzel mindannyiunkat kínos helyzetbe hoztam.





Armi nagyon ügyes volt az elején mindaddig amíg Kardos Úr nem szerette volna megnézni a fogát, a kutyára ráhajolva, aki ettől teljes mértékben bestresszelt, elszakadt nála a cérna, kirohant a ringből teljes pánikban (goldiknál a pórázt általában beállításnál a földre tesszük, így történhetett ez meg). Végül az előző napi eredményeket kaptuk, aminek ebben az esetben nagyon örültem.
Ivarérés időszakában van, nem kell bemutatni ilyenkor milyen gyorsan megijednek dolgoktól, ez az okai is annak, hogy Iant nem neveztem egyébként, ha már annyian kérdezik. ilyen mértékű felesleges stressznek nem akartam kitenni.
Frosty nagyon ügyes volt, rutinos rókaként viselkedik már a ringben, szépen áll nagyon, bár érdekes, az utóbbi időben abszolút nem fogad el tőlem kaját.
Végül Rosso volt soron, aki megismételte előző napi eredményeit.

BIS előtt Kittivel és Hangával beszélgettünk, kis vidámságot is csempészve a napunkba. Azt hiszem régen nevettem ennyit, köszönöm lányok!
Blanki is megérkezett, szétnéztünk a vadászos részlegen is, közben jókat beszélgettünk hárman, végül megnéztük a BIS-t a végéig. Ilyen is ritkán esik meg nálam :)

Blanki, én, Hanga, Medve... és azt hiszem Medvéről a legelőnyösebb ez a kép

Szombat, szombat, amitől leginkább féltem.... Rengeteg kutyám volt, schnauzer klubkiállítás... Már ha rágondoltam elment minden erőm.
Napot Mártiéknál kezdtem, megcsodáltam fantasztikus családunkat, anyukánkat Zoyát, tesónkat Maydayt és féltesónkat Wyattet. Habár nekem "semmi közöm" hozzájuk, mégis hízott a májam, hogy ilyen kutyák a rokonaink. Az én ízlésemnek tökéletesek, egyszerűen olvadozok Tőlük, úgyhogy kaptok is képeket Róluk. Mindenki hozta a maga formáját, Wyatt a kis bohóc, Zoya pedig a bölcsesség megtestesítője. Így élőben látva döbbentem rá még inkább Ian mennyire copyzza őt.
Szóval, ha már ennyire szerelmetes vagyok beléjük, kaptok róluk képeket:

Mayday

Wyatt

Zoya

Hannával kezdtünk, aki szuperül működött, ahhoz képest mennyire be van stresszelve a szitutól. Megkapta első CAC címét, de továbbiakban nem értünk el semmit sajnos.
Goldik voltak a következők, Armi kit 1, HPJ címeket kapott, már sokkal jobban viselkedett (jó, előtte rengeteget gyakoroltam, mászkáltam vele), Frosty pedig kitűnőt.
Vizslák maradtak utoljára, bírálatuk nagyon elhúzódott. Közben jött pár ismerősöm a suliból, angol csoporttársam, valamint osztálytársamék, akikkel kicsit beszélgettem is. Nagyon furcsa nem kutyásokkal találkozni kiállításon.
Feri bácsi, Andris és Ági is kijöttek, akikkel vadászni voltam még télen, nagyon örülök, hogy újra láttam őket, napom fénypontja volt (legalább valami jó is történt aznap)
Argo megnyerte osztályát, hatalmas örömködés volt, Dóra viszont csak nagyon jót kapott. Nem érintett túl jól a sok stressz, fáradtság, kicsit kiborultam a bírálatok után, főleg, hogy lekéstem a klubkiállításunk bírálatait.

BIS-ben Hannáék tenyészcsoportjában Boscot vezettem fel, nagyon örülök, hogy ott lehettem ebben a szuper csapatban. A kedvem is jobb lett, szuper volt az egész. Bosco nekem mindig is kis szerelmem volt, már amióta megszülettek. Nagyon örülök, hogy a dobogó második fokára kerülhettünk.



Rohantam vissza a schnacisokhoz, ahol az Arkovári kennel megismételte az előbbi eredményeket, szintén másodikak lettünk, én Voice-t vezettem fel.
BIS-ben felvezettem Rascalt is, aki szuperül működött, pedig csak gyorsan a kezembe kaptam.
Klubkiállítás végén mindenki hivatalos volt egy kis kölyökpezsgőzésre, jó volt nyugiban beszélgetni kicsit, jókat nevetgélni, nagyon jó volt látni a snacisoknak ezt a részét, Pettkó Családot, Szilvit, Julit, Hajnit :)

Otthon ismét kidőltünk, Titanicot végig se néztük, a reggel fájdalmasan korán eljött.
Vasárnap, utolsó nap, csak két kutyám volt, Hanna és Rosso.
Hannácska nagyon meglepett minket, a fáradtsága, és a reggeli incidense egy kauval semmit sem jelentett neki, megszerezte első CACIB-ját és BOS címét. Nagyon büszke voltam a kiscsajszira.
Rosso mint minden nap, aznap is Best Junior lett, szuperül működött aznap, nagyon büszke voltam rá, méltó befejezés volt a HJCH-hoz ez számára.

Beszélgettem kicsit, Gergőztem, Dóráztam (Dóra megkapta az utolsó CAC címet ami a HCH és HSCH befejezéséhez kellett neki, gratulálok!!!:) ) találkoztam a csodálatos Baluval, Fruzsiztam és Pamiztam (Pami volt számomra az aznapi BIS :D), édes kicsi Babylonnal is találkoztam, aki nemrég még kis törpe volt, most meg tiszta nagyfiú már, megsimogattam a régi nagy szerelmemet, Karai Csabi Boráját, sok-sok ismerőssel tudtam végre kevésbé rohanósan beszélgetni. Itt is szeretnék gratulálni Pócsi Viki Morganjének aki aznap fajtagyőztes lett. Gratu Viki, nagyon megérdemeltétek! Tacsiztunk, fotózkodtunk, Kittivel eszmecseréltünk ismét. Egyszóval nem rohantam ki a lelkem, hanem végre tudtam időt szánni azokra is kicsit akikre szerettem volna.
Egyszóval szuper évadnyitó kiállítást tudhatunk magunk mögött, sok új embert ismerhettem meg, nagyon jókat beszélgettem mindenkivel.



Hangával megvártuk a 4-es fajtacsoportot, Malibuval ment, 3.-ak lettek.
Hazafelé Mekiztünk egyet, ez már nálunk hagyomány, Hungexpós kiállítás nincs anélkül a meki nélkül.
Hát, nem kellett altatni, nagyon elfáradtam, mégis sokkal boldogabban értem haza mint arra számítottam. Szombaton volt egy kis rossz kedv, de azt leszámítva, végig szuper hangulat volt. Eredményekkel maximálisan meg vagyok elégedve, ahogy a kutyák ringdresszúrájával is.

Végül lássuk az eredményeket:
CACIB csütörtök:
-Malomközi Flipp (rsz német vizsla) kitűnő1, HPJ
-Malomközi Fifi "Fruzsi' (rsz német vizsla) kitűnő1, HPJ, Junior Best Of Breed, Best Opposite Sex
-Laurel Diadem Armani (gr) kitűnő2
-Cyberdachs mini Testarossa (s.sz.törpe tacskó) kitűnő1, HPJ, Junior Best Of Breed
- Halasi Pásztor Bátor (kuvasz) Nagyon Ígéretes 1, PBOB
- Edelénykerti Nyájas (kuvasz) kitűnő 1, HPJ, Junior Best Of Breed, Best Opposite Sex

CACIB péntek:
- Malomközi Flipp (rsz német vizsla) kitűnő1, HPJ, Junior Best Of Breed, BEST OF BREED
- Malomközi Fifi "Fruzsi' (rsz német vizsla) kitűnő1, HPJ, Best Opposite Sex
- Laurel Diadem Armani (gr) kitűnő 2
- Metaxa from Babelsbergi "Frosty" (gr) kitűnő 3
- Cyberdachs mini Testarossa (s.sz.törpe tacskó) kitűnő1, HPJ, Junior Best Of Breed

CACIB szombat:
- De Villaodon Beyonce "Hanna" (samoyed) kitűnő1, CAC
- Laurel Diadem Armani (gr) kitűnő 1, HPJ
- Metaxa from Babelsbergi (gr) kitűnő
- Pitypang Fityisz "Argo" (s.sz.magyar vizsla) kitűnő 1, CAC
- HCH HSCH Becsali Beszélgetős Guba "Dóra" (s.sz.magyar vizsla) nagyon jó
- Hanna's Icons tenyészcsoport res. Best Breeding Group

MSPDK HPSK Klubkiállítás
-Arkovári tenyészcsoport res. Best Breeding Group

CACIB vasárnap
- De Villaodon Beyonce "Hanna" (samoyed) kitűnő 1, CAC, CACIB, Best Opposite Sex
- Cyberdachs mini Testarossa (s.sz.törpe tacskó) kitűnő 1, HPJ, Junior Best Of Breed, ezzel az eredménnyel HUNGÁRIA JUNIOR CHAMPION, mindössze 9 hónaposan!

Köszönöm szépen a rengeteg segítséget drága barátnőmnek, Papp Hangának!
köszönöm szépen a tulajdonosoknak a bizalmat, hogy ilyen jó minőségű kutyákat vezethettem fel! :)
Köszönet a bíróknak: Bánhidi Pálné, Czeglédi Attila, Radvánszky Katalin, Kis Tibor, dr Tesics György, Erdős László, Kardos Vilmos, Csík István, Bauman Anita, Udvariné Lukács Ilona, András Korózs, dr Pataki Júlia

(Képek közben még nincsenek nálam, szóval majd később felteszem azokat amiket mindenképpen szeretnék itt látni)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések