Múlt heti vendégeink: Fruzsi és Flipp

Nemrég megkeresett Koncz Pisti hogy elvállalnám-e kiállítási felkészítésre a 9 hónapos német vizsla testvérpárját. Már izgatottan vártam a tesók érkezésének napját, mindig is nagyon tetszett a fajta, főleg miután Szigetváron kipróbáltam Nilst. Péntek este érkeztek Pistiék, beszélgettünk még kicsit, közben figyelgettük a kutyákat. Szöszikkel egy morgás nem volt, első pillanattól nagy a szeretet. Szombaton elmentünk az iskola mögötti parkolóba gyakorolni, szőkék is jöttek, reménykedtem benne, hogy ott kevésbé lesz lefagyva az út.... tévedtem, ott sem volt jobb a helyzet, ami szerintem elég nagy szégyen, hogy egy városban az utak takarítását ennyire elhanyagolják, zárójel bezárva. Nem ment valami jól a gyakorlás, futás döcögősen ment, csúszkáltunk, állításnál Fruzsi folyton leült, Flipp pedig előretámasztott. Innen szép nyerni :)


Vasárnap volt egy kicsi gyakorlás de a hideg és a helyhiány miatt nem sok. Hétfőtől kemény trainingek kezdődtek. Napi 3x gyakorlást terveztem be (sok tanulnivaló miatt nem 4, nem volt erőm a 3-4 órás alvások után korábban kelni.) Suli után, 5-6 óra tájbana városban, ingergazdagabb szituban, majd este vacsi előtt. Hétfőn Ivettékkel mentünk a Lukács parkba, ők obedience versenyre készültek, mi pedig ringdresszúráztunk. Itt vettem észre egy ugrásszerű javulást mozgásban a vizsláknál. Gyönyörűen futottak, nyújtottak. Állás még mindig sehogy sem állt, ezt azért is volt nehéz gyakorolni mert a hidegben ácsorgástól jobban fáztak.
Keddi nap is egy kivétel volt, nem tudtunk elmenni a városi sétára, mert kuvaszozni voltam, de ezt a következő napokban igyekeztem bepótolni.
Szerda-csütörtök-péntek a piactérre mentünk ki, ott nyaggattam őket. Napról napra fejlődtek, és már egészen elégedett voltam velük. Pénteken nyugodtam meg igazán, egy szuper gyakorlás után.

Szombaton mentek haza, munkában is láthattam őket kicsit, hát ott sem rosszak, azt kell, hogy mondjam.


Nagyon a szívemhez nőttek, bármikor szívesen elfogadnám őket. Két teljesen más habitusú kutya, Flipp egy nyugodt, kimért, abszolút nem domináns kan, míg Fruzsi egy tipikus pörgős, kicsit szeleburdi lányka,  mégis mindketten nagyon megfogtak. Bevallom őszintén féltem kicsit attól milyenek lesznek, hisztisek, dominánsak, rombológépek.... Egy rossz szavam nem lehet rájuk, még anya is dicsérte őket, ami azért elég nagy szó!
Kíváncsian várom a FeHoVát hogy fognak működni a tesók, és nem volt hiába az egy hét kemény munka.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések