Gyakorlás Hannával - 2014.02.02.

Tavaly FeHoVa-n vezettem fel Hannát, a samoyedet, akkor ismertem meg őt és gazdáját, Petrát, akivel azóta is nagyon jóban vagyunk.
Hanna kicsit bizonytalan kiállításokon, így sajnos nem volt még lehetőségem azóta felvezetni. Petrával azóta minden kiállításon beszélgetünk, nagyon szimpatikus az elképzelése a fajtával kapcsolatban. Szeretek olyan emberekkel beszélgetni akiknek egyedi elképzelései vannak a tenyésztéssel kapcsolatban, szívvel lélekkel akarják ezt a drága hobbit űzni.
Az "én" kicsi Hannácskám szépen lassan felcseperedett, már 18 hónapos nagylány. Petra megkért hogy Fehova egy-két napján ha tudom vállaljam be őt. Mindkettőnk szerint jót tenne a csajszinak egy kis közös gyakorlás, ismerkedés, ezért ellátogattam hozzájuk Gyömrőre. Nagyon vártam már, tudtam, hogy egy szuper napnak nézek elébe, már csak ha Petrából indulok ki akkor is. Csak hogy valami rossz is legyen a napomban, reggeli buszt lekéstem, a kocsit alig tudtuk bányászni a hó alól. Így délre értem be Pestre, ahonnan Petra vitt el hozzájuk.

A három kutya, Bilbo a border, Lüszi és Hanna kitörő örömmel fogadott. Szépen lassan beverekedtem magam az örömködő kutyák kíséretében, lepakoltam, szemügyre vettem Petráék nagyon hangulatos házát. Sipi, Petra párja bement tanulni, mi Petrával kint beszélgettünk amíg az isteni ebéd főtt.
Hanna teljesen más arcát mutatta mint amit eddig ismertem, tényleg nagyon feszélyezi őt a kiállítási légkör.

A tényleg isteni ebéd után kimentünk egy kis mezőre gyakorolni. Petráék most kezdték az alapfokot, mondta, hogy kicsit fel attól, hogy az ültetéses feladatok kicsit bekavarják majd Hannát. Nem sok dolgom volt a lánykával ami a ringdresszúrát illeti, szuperül áll free-ben, mozgása meg mindig is fergeteges volt, így csak a sok-sok megerősítésre volt szükség a finom kolbásszal. Nem gyakoroltunk sokat, de pont elég volt arra, hogy kiismerjem nagyjából mit hogy szoktak, vezényszó, kézjel, hasonlók. Hanna nem okozott csalódást, hihetetlen temperamentummal és küllemmel van megáldva.

Otthon a finom tea mellett a kanapén ücsörögve beszélgettünk Petra terveiről, a fajtáról, kiállításokról, meg mindenről amiről egy kutyás beszélgetni tud. Őszintén, imádom ezeket a teázgatásokat! Van egy hangulata ami felidézi az Angliában, Mikenál töltött estéket. Nagyon, nagyon jól érezzem magam, köszönöm a vendéglátást! :)

Kép Petra FB-jéről
HJCH De Villaodon Beyonce "HANNA"

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések