Pécs CACIB - 2014.06.21.-22.

Pénteken érkeztek meg Ivették Decsre, Gergőékhez a vadászházhoz.Kriszti és Ivett két kutyát hoztak, Juliet és Noah-t. Első utunk egy tóhoz vezetett, hogy kicsit lemozgassuk a kutyákat, vittük az összes kutyát, Iant, Napsit (Tibi kutyája, aki nálunk vendégeskedett kicsit) és Dórát. Jót úszkáltak mindannyian, Napsit és Iant ki sem lehetett bányászni a vízből. Azt azért el kell mondanom, Ian most éli a köcsögölős időszakát, nagyon bunkó mostanában. Napsiba egyszer belekapaszkodott, úgy gondolta, miért is ne húzathatná magát.... bunkó....
Mikor már nem bírtuk a szúnyogokat, bementünk a vadászházba, ettünk, ittunk jót mulattunk, majd Noaht fürdettünk, szárítottunk. Előző nap barátnőm 18. szülinapja volt, majd évzáró, kora reggeli keléssel, így nem igazán kellett altatni éjféltájban, volt mit kipennem.

Szombaton reggel madárcsicsergésre keltünk, Ivettékkel indultunk útnak Pécsnek. Egy kis energiaital kellett az ébredésemhez, majd teljes fokozaton pörögtem, de ez kellett is a napomhoz. Pécsre úgy indultam, hogy egy-egy kutyám lesz csak, Hanna, tök nyugis, csomó emberrel akartam találkozni.... Hát végül kicsit zsúfoltabb napom lett.... Samik voltak az első fajta a körben, Hannácska nagyon ügyes volt, büszke is voltam rá. A bíróúr gyönyörű angollal beszélt, imádtam hallgatni! Reggeli meglepetésünk volt, Finn kiállítók is megjelentek a samoyedeseknél... Azt azt hiszem nem kell hosszasan taglalnom milyen brutál szőrben voltak. Nagyon örültünk, hiszen Hannácska 22 hónaposan r.CACIB lett egy ch samoyed után.

Rohantam át a schanuzerekhez, Edinának segítettem be, Áfonyát vezettem fel. Valami tünemény a kiscsaj, elvittem egy körre kicsit gyakorolni, semmi gond nem volt vele. Áfika megnyerte az osztályát, nagyon büszke voltam rá.
Gyorsan leraktam a cuccaimat, majd rohantam tovább a labradorosokhoz, ahol az én kis Chelseakémet vezettem fel. Gyönyörű bírálatot kaptunk, a kis csaj végig vigyorgott, csóvált, úgy állt mint a cövek. Negyedikek lettünk, amit a ringtitkár értetlenül fogadott, mondta, ő arra számított, mi nyerünk. No, van ez így, kellenek ilyen eredmények is.

Végül fáradtan elbotorkáltam a vizslásokhoz, ahol segítettem felvezetni Napsit is.
Ebédeltünk egy jót Gergővel és Karlal, Luxatori Erős gazdájával, volt még egy kis időnk a BIS kezdetéig. Petrával beszélgettünk egy olasz francia bulldogos nővel a felvezetésről, junior handlerekről, érdekes volt látni kint hogyan látja  ezeket a dolgokat. Nagyon pontosan kezdődtek a bírálatok és a díszprogram is, mostanában erre egyre inkább odafigyelnek a szervezők úgy látom.

Junior Handlingbe Hannácskával akartam indulni, imádok vele ringben lenni. Kis gyakorlás után már kezdődött is, nagyon szépen mozgott, állt a kiscsajszi. Öten voltunk a kettes korcsoportban, mindannyiónkat helyezte a bírónő. A hármas szűkítésben Kutyacserét kért, én Virág Minekjét kaptam, a pumit, csak hát a drága lelkem totál rá van gyógyulva virágra, abszolút nem állt meg nekem. Bírónő a második helyre tett bennünket, nagyon örültem neki. Nem számít sehová, mégis így, születésnapom előtt egy hónappal minden lehetőséget megragadok, hogy indulhassak.

fotó: Kutyaegydolog.hu

fotó: Kutyaegydolog.hu

fotó: Kutyaegydolog.hu

fotó: Szalánczi Gábor

A BIS-t ezek után együtt néztük a többiekkel, megismerkedtem egy horvát labradorossal, jót beszélgettünk, és teljesült a pénteki kívánságom, hogy beszélgethessek valakivel végre angolul.

Otthon finom borocska mellett beszélgettünk még egy jót, majd mély álomba merültünk, reggel alig tudtunk felkelni, vagyis magam részéről ez így volt. Reggelente nem sok kedvem volt elindulni kiállításokra, az ágy sokkal hívogatóbb, persze ez azért napközben megváltozott :)

Másnap Gergővel mentem, kicsit késésben indultunk, de még éppen időben értünk oda. Talán ez valami Edinás berögződés nálam, hogy szeretek sokkal  a bírálatok előtt megérkezni a kiállításra. Dolgom nem sok volt ugyan, Hannát és Áfit intézte Petra, de azért szeretek elidőzni kicsit a kutyákkal a bírálatok megkezdése előtt, kipróbálni mi hogy megy velük, valamint nézni kicsit a kozmetikai részt is. Aznap már tényleg csak két kutyám volt, Áfonya és Hanna, ők pedig egy ringben voltak. Sokkal jobb volt az egész napom így, nem stresszeltem magam, hogy odaérek-e minden kutyámhoz, vagy sem. Volt időm kicsit nézelődni, bár Gergő és Dóra szerepléséről pont lemaradtam, egybeesett Hannácskával.

Áfonya aznap nagyon toppon volt, szépen mutatta magát, bár miután mozgásnál közölte a bírónő, hogy ne fussak vele, kicsit érdekessé vált az egész... De legalább szépen, egy méterrel előrébb ment a kutyám :) Arkovári kutyákkal mindig gyorsan megyünk, hiszen anatómiájuk lehetővé teszi a gyönyörű gyors mozgást, lassú lépésben csak totyognak mint azok a terrier anatómiájú snacik. No, mindegy. Áfika ismét HPJ-s lett, ezzel teljesítette a Junior Champion cím feltételeit.

Hannácska bemutatása kissé érdekesre sikeredett. A dobermannok, és argentin dogok szépen tomboltak a ringünk mellett, ami nem igazán tett jót a kisasszony önbizalmának, farkinca lekerült... Egy szerencsém volt aznap, hogy a szomszédos ring szabad volt, így ott tudtam kicsit mozgatni.
Nyílt osztályban indult, miközben őt bírálta a bírónő egy nagy fehér (talán pireneusi) elszabadult, rohangált a ringben, gazdáira morogva, vicsorítva... Nem volt más lehetőségem, mint a bírónőt kicsit faképnél hagyni, és megmozgatni, kioldani a kutyát.
Végül semmi következménye nem lett a vadul rohangáló kutyának, Hannát szuperül össze lehetett szedni, CACIB címet kapott :)

Junior Handlingben Noahval (Lucky For You Gold Yourself) indultam, köszönöm a lehetőséget Krisztinek :) Noah nagyon ügyes volt, csak nekem akadt egy kis problémám a pórázzal, ojje. No, sebaj, tapasztalat, élmény, jól éreztem magam nagyon :)

A lelátón néztük végig az egész BIS-t, jókat nevettünk a Senior Handlerek versenyén. Két éve is volt egy hasonló verseny, ahol a lényeg az volt, hogy a híres-neves handlerek a felvezetési stílusokat kiparodizálva mutassák be (hát, nem a legjobban sokszor) a kutyákat.
Idén ezt megspékelték azzal, hogy egy-egy országra jellemző öltözékben, nemzeti fajtával indultak. Így delegált volt Afrikai Köztársaság, Mexikó, USA, Magyarország, Franciaország és még sorolhatnám, nagyon ötletes, és jópofa kis dolog volt, kicsit oldották a feszkót, jó hangulatot teremtettek.

Junior BIS-ben még volt jelenésem Chelseakével, aki aznap a legszebb fiatal labrador lett, ezzel befejezte a Junior Championátusát. Éljen, éljen éljen :) Nem is rossz, két kutyánk is HJCH lett a hétvége alatt :)

Nagyon elfáradtam a hétvége alatt, de azt hiszem egy rossz szavam nem lehet. Nem volt hű de extrán jó, sikeres, de semmi negatívumot nem tudok mondani ezzel a hétvégémmel kapcsolatban. Kutyák szépek, okosak, ügyesek voltak, bírálatainkkal maximálisan meg vagyok elégedve, elismert, nagy nevű, külföldi bíróknál is szépen szerepeltek. Hangulat nagyon jó  volt, sok-sok ismerőssel találkoztam, tényleg, igazán jól éreztem magam.

Köszönöm a tulajdonosoknak a bizalmat, a bíróknak a szép bírálatokat, barátaimnak a csodás hangulatot, Gergőnek a szuper Vadászházas szállást, meg úgy mindent :)

fotó: Frittmann Ivett

Szokásos is összefoglaló:
2014.06.21.-22.-Pécs 2xCACIB

CACIB első nap:
- De Villaodon Beyonce "Hanna" -  22 hónapos samoyed - Kitűnő 1, CAC, Res.CACIB - növendék osztály, bíró: Mr Jose Homem De Mello (P)
- Arkovári All The Best "Áfonya" - 14 hónapos fekete törpe schnauzer - Kitűnő 1, HPJ - fiatal osztály, bíró:  Christian Jouanchiot (F)
- Hadrianus Diamond "Chelsea" - 11 hónapos labrador - Kitűnő 4 - fiatal osztály, bíró: Mrs Jessie Madsen Borregaard (DK

Junior Handling 2. hely Hannával!

CACIB második nap:
- De Villaodon Beyonce "Hanna" -  22 hónapos samoyed - Kitűnő 1/2, CAC, CACIB - nyílt osztály, bíró:  Mrs Ligita Zake (LV)
- Arkovári All The Best "Áfonya" - 14 hónapos fekete törpe schnauzer - Kitűnő 1, HPJ - fiatal osztály, bíró:   Mrs Ligita Zake (LV)

A hétvégén Hadrianus Diamond "Chelsea" és Arkovári all The Best "Áfonya" teljesítette a HUNGÁRIA JUNIOR CHAMPION cím feltételeit.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések