Huntingsource training - 01.11.

Ismét egy fantasztikus délelőttöt töltöttünk Hetényegyházán. Reggel 9-kor találkozunk kint Nikivel, Gáborral, valamint Hangával és tündéri kis szerzeményével, Codyval, a szetterrel. Sípot persze otthon hagytam, úgyhogy Niki hazaszaladt nekem egy sípért :) Persze, hogy nem viszem el, ugyan miért is lenne fontos... No, mindegy, legközelebb jobban figyelek...
Miután a két fiatal kirohangálta magát elmentünk gyakorolni. Kifejezetten azzal a céllal mentem most, hogy kis working testes feladatokat gyakoroljunk, ugyanis nem titok, szeretném magunkat megmérettetni ilyen szituációban is.
Csináltunk pár jelölést és memoryt, a kereső sípjelet gyakoroltuk kicsit, valamint nagyon sok hasznos tanácsot kaptam, miben kell még fejlődnünk. A lábmunkánkon rengeteg csiszolni való van, valamint az úrfi koncentrációján kell még fejlesztenünk, ugyanis elég egy szajkó, vagy egy nem messze ugató kutya, hogy kizökkentse őt. Viszont, számomra meglepően stabil volt, nem ugrott be egyszer sem, és egyébként a tempója is szép volt ismét, lelkesedése, hála Istennek, megvan.
Összességében, meg voltam elégedve, van még min korrigálnunk, apró dolgok, amiket meg kell szoknom, és átprogramoznom magamban. Egyszóval, nem tökéletes a helyzet, de nem reménytelen! :)



Pont mikor végeztünk ért ki Adri, Zsolti és Réka a két Fügével, Tigivel, és Nadallal. Beálltunk mi is gyakorolni kicsit, hiszen nagyon ránk fért, Ianke agya pedig a rivális fiúk hatására új erőkre kapott.
Kicsit kutyasulis feelingű gyakorlás következett, lábnál követéssel és helyben maradással, de ez is nagyon hasznos volt számunkra, volt csomó izgi feladat, két kutya között dummy elhozása (ami főként azért volt nehézkes, mert Ian totál szerelmes lett Tigibe, aki egyébként kan, de ivartalanítva lett, és teljesen elvette Mackó úr fejét.) valamint kutyák előtt / mögött eldobott dummy elhozása (Ian persze Tigike előtt futott, majd visszatért az eredeti vonalba. Most először dolgoztam végig Iannal póráz nélkül, és semmi gond nem volt vele egyébként.



Minden training után rájövök, hiába hatalmas és nagyon rögös út áll előttünk, imádok a kutyámmal dolgozni, meg amúgy is, imádom a kutyámat.
Örök hálám Niki és Gábor a trainingekért!!! Szuperek vagytok! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések