Ludas Matyi Gyémánt

 Családunk életében augusztusban újabb esemény történt. Az Európa kiállításról amikor hazavittem a friss fiatal Európagyőztesünket, Vagányt nem egyedül tértem haza. Habár számítottam már rá, hiszen Danilo említette, hogy szeretne egy szukát, és tudtam, hogy idénre tervezik, kicsit hirtelen jött az apróság érkezése. 


A kicsi lány első pillanatban belopta magát a szívembe, már hazafelé úton. SOS rendeltem egy Farkaskonyha Baby Dog Pro csomagot, illetve Henne Optimumot, így kicsit megnyugodott a lelkem, hogy legalább az egészsége érdekében megtettem mindent.... nem vagyok azért egy nagyon tapasztalt személy a kölyökkutyák nevelését illetően, Iannél Márti mindig a "csak lazán" elvet kérte, és most amúgy sem a saját kutyámról van szó teljes mértékben - habár félig az én nevemen van Gem. 
Kicsi Gemma gyorsan beilleszkedett a falkába, és igazi nagyszájú puli lett belőle. Bogárral is jól kijönnek bár az igazi barát a cicánk, hatalmas játékok mennek a két kiscsaj között. 

Gem inkább retriever mint puli, legalábbis az eddigi kispulikra nem hasonlít egyáltalán. Ugyanis pakol. Mindent szépen kézbe hoz. És soha nem fárad el. Na meg lepkekergető, minden érdekli őt, mindent megtanulmányoz, és lehetőleg szájába vesz, de nem rág meg semmit. 
A lakásban őrültmód rohan fel alá csipog és élvezi, hogy csúszkál a lába alatt a talaj. Egyszóval, ő egy jelenség. 

Hatalmas köszönettel tartozom Ferencnek és Danilonak, hogy ennyire bíznak bennem, hogy rám bíznak egy kölyök felnevelését. Szocializálni, és egy felnőtt kutyát kiállítani teljesen más, mint egy picit felnevelni. Természetesen rajtam is nagyobb a teher, hogy tudom, mekkora kincs van a kezeim között, de élvezem minden percét. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések