Kutyasuli #4 #5 #6

#4
(2012.09.29.)
Reggel 7-kor kelés, szokásos kávéadag, Drazsinak kaját adtam, virslit daraboltam. Fél 8kor hívtam Anitát,  amikor kiderült, hogy nem fél 10-kor, hanem fél 11-kor kezdődik a tanfolyam. Juhu :)
Leültem a géphez, és megnéztem a Best in Show c. filmet (amiben jó pár ismerősre, kiállítóra ráismertem jókat nevettem :-) )
Anitával az úton jót beszélgettünk, Mexike végig udvarolt lányomnak.

Odaértünk időben, még kicsit hagytam szaglászni is a lánykámat. Azt hiszem, mindenki ott volt végre, egy kutya sem hiányzott (csak Ivett :( ). Mai tanfolyam vezetőink Gabi és Móni voltak, és Viki volt a segéd a pályán.
Elengedésnél semmi gáz nem volt, sőt egész nap egy icipici konfliktus volt Dante és Bogyó között.
Kutyák szokás szerint jót buliztak, elvoltak. A hét kan szépen rákattant a három csajszira, Csipi kivágta magát a helyzetből, Daffni a hátra dobjuk magunkat, és reménykedünk, hogy nem lesz gáz módszert választja, Ingrid meg nem is foglalkozik velük, vagy maximum játékra hívja őket.
Átvettük párszor az eddig tanultakat, ül, fekszik, és a lábhoz, valamint én abban a csoportban voltam akik elkezdték a maradot amíg a másik csoport elkezdte a lábnál követést kicsit hosszabb ideig. Lánykám egyész ügyi volt, pedig direkt nem gyakoroltam vele irtó régóta.

Kicsit amíg a kutyák játszottak mi is játszottunk egyet. Két bója volt felrakva, egy az ösztönkezelés, és egy a tanítás, majd az oktatók kérdezgették, hogy a behívás, ültetés, pórázfegyelem stb. hova tartozik, és mindig oda kellett állnunk.
Valamint a foglalkozás végén volt egy kis teszt, hogy kinek hogyan kötött a kutyusa. Egy négyzetbe volt egy szék, nekünk oda kellett ülnünk, és a négyzetből kiküldeni a kutyát, azaz, felállítani egy szabályt számára, hogy mi is a mi privát területünk. Bogyóka, Balambér és talán Csipi volt az a három kutyus aki nem kapcsolt le a gazdiról. A golden lányok (Daffni és a kis lükém, őket egyébként csak a nyakörvük alapján tudják sokan megkülönböztetni, Kori, Malvin gazdija meg is kérdezte, hogy tesók-e... :) Daffnika 1 éves, enyém kutyi pedig robog a 8 felé ) leléptek miután kiküldtük őket. Ingrid nem sokat tétovázott, miután kizavartam a négyzetből fogta magát, és elment bandázni. Tehát elég rendesen alulkötött a kutyám. Viszont! Behívással semmi problémánk nem volt! Hívtam, és már száguldott is! Pedig nála ez a lehető legnagyobb szó!

Nagyon tetszik egyébként, hogy sokat tanultam az eddigi foglalkozásokon. Apróságok, amik belém vésődtek (ma pl. Dantét miután kijött a kis nézeteltéréséből megsimiztem.... szépvolt Orsi....Ingrid is beült elém, hogy most dolgozni akar, és vakkantott egyet, én pedig rögtön ránéztem, és elküldtem... Pedig pont én mondtam Balambér-gazdinak, Gábornak, hogy ha ugat a kutya, és ráfigyelünk, akár csak hozzászólunk azzal eléri amit akar... )
Úgyhogy úgy érzem, anyának nem volt igaza amikor azt mondta, csodákat várok a tanfolyamtól, és nem fogom megkapni :) Mert nekem már az is megéri, hogy lányom bulizik egy jót, én is jó társaságban vagyok, plusz rengeteg dolgot tanulok. És amit ő csodának nevezett, azt megkaptuk :)
Ismét egy szuper foglalkozást tudhatunk magunk mögött!

az alapfokú tanfolyam nagy gengszterei :)

#5
(2012.09.30.)
Végre együtt az egész csapat! Egy oktatónk, kutyás párosunk sem hiányzott ha jól emlékszem. Mi csoportunk is elkezdte a lábnál követést menetváltásokkal, és irányváltásokkal. Nem is rossz, egész ügyes a csajszim. 
Kanok kicsit rá voltak kattanva Ingridre, féltem nagyon, hogy be fog tüzelni. Csak nem... Egyre többet dolgozunk, egyre többet gyakorolunk, megnéztük a vizsgafeladatokat Gabi & Prücsi előadásában. Legtöbben sokkolódtak, hogy ezt ők is meg fogják-e tudni csinálni. (Én már edzettebb vagyok, rengeteg E/1 vizsga videó sokszoros átnézésén vagyok túl, így én nagyjából sejtettem mit is kéne elérnünk)

#6
(2012.10.06.)
Szerdára lányom betüzelt nem kis örömömre (kedvem lett volna egy kis hisztis ovis módjára bömbölve toporzékolni, és földhöz vagdosni a kezem ügyébe kerülő dolgokat (akkori állapotok szerint a tankönyveimet) ) de hát mégsem tettem, inkább gyorsan telefonáltam egy sort....
Így erre az alkalomra kutya nélkül mentem, nagy bánatomra.
Még a tanfolyam előtt beszélgettünk kicsit Ivettel és Gabival, hogy mi hogy legyen Ingriddel....
Egeres játékkal kezdtünk, csak mi, gazdik. Kutyik játszottak, mi meg jókat nevettünk, bár én hamar kiestem a játékból :(
Érdekes volt külső szemlélőként figyelni a többieket, így tudom már mik a fő hibák amikre az itthoni gyakorlásokkor figyelni kell :)
Átvettek ma nagyjából mindent, ültetés-fektetés, lábmellett követés, és helyben maradás. Olyan rossz, hogy most, amikor jóóó sokat lehetne dolgozni Ingriddel, pont most nem tudunk :(


Anita köszönöm szépen a fuvart!!!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések