Fehova WinterDogShows 2013. 02. 14.-17.


Szerda - Készülődés
Harmadik órában megírtam egy föci TZ-t, majd sikeresen elértem a vadkerti buszt, elköszöntem minden baráttól, ismerőstől, és reménykedtem a rengeteg 'sok szerencsét' kívánság tényleg meghozza a szerencsét. Anyu hazadobott, felkaptam a cuccaimat, lecsekkoltam a legfontosabb dolgokat és már indultam is a vonatállomásra. Egy háromnegyed órás cipekedés várt rám, de végig vigyorogva baktattam, már alig bírtam magammal, majd szerencsésen  felszálltam a jó vonatra Kunszentmiklós felé. Közben rájöttem miket is hagytam otthon, ami nem más volt mint a fogkefe és pizsi.

Kiskunságot átszelve gyönyörű helyeket láttam, gyönyörű pillanatokat. Vadlúd sokaságot láttam, fejemben már készültek a tervek mit hogyan lehetne fotózni. Egész úton bennem volt egy erős késztetést, hogy egy portrésorozatot készítsek az előttem ülő férfiról, aki mintha egy kalandregényből lépett volna ki. Lerítt róla, hogy több ezer km-t utazott életében, és a természet nagy csodálója. De túlságosan lefoglalt az, hogy ne maradjak fent a vonaton, így a fotók elmaradtak. Bevallom őszintén, már bánom hogy nem kértem meg egy két fotó erejéig.

Jó helyen jókor szálltam le, Hanga is bepakolt, majd irány Némedi. Odaértünk, meleg fogadtatásban részesültünk, és végre eltöltött az a jó érzés amit mindig érzek Edináéknál.
Kipakoltunk, kiskutyáztunk, fotóztunk, hülyéskedtünk. A Mici x Speed alom hihetetlenül gyönyörű és jó természetű, fáj a szívem egy kiskutyáért, hiszen nem sok ilyen snacit látni. Kiegyensúlyozott mind a két szülő, jól motiválható, tökéletesen gyerekkompatibilis, emellett nem utolsóak a kiállítási eredményeik sem. Micike egyébként is a tökéletes kiskutya személyiségileg, egyszerűen imádom. Reggelente az volt a szokása, hogy ajtónkat belökve felugrik az ágyra, és mellettünk szunyókál. De néha csak a farokcsóválással járó kopogása árulta el őt, hogy felszökött hozzánk.

Csütörtök - CACIB
Reggel korán kelés, pakolás, 7-re jött értünk Lacika a kis mopedlóval, irány Pest, Hungexpo.
Kipakoltunk a kocsiból, becuccoltunk, elfoglaltuk a helyünket, elfogott bennünket a kiállításos izgalom. Odahúztunk a cuccaink mellé egy padot, így mindenki kényelmesen elfért, kellett is a hely, hiszen nagy csapat gyűlt össze nálunk.
Adri is megérkezett Pipaccsal, aki nagy meglepetésemre totál nyugis volt, abszolút nem pörögte túl magát, gyakoroltunk kicsit, tudtam, jól fog működni.
Blanka is megérkezett, körbejártuk a kiállítást, beszélgettünk kicsit.
Pipike elég sokára került sorra, nagyon elhúzódott a bírálat, de az eredmények várakozásomon felüliek voltak. Pipacs gyönyörűen viselkedett, és növendék osztályban CAC, ResCACIB címeket szerezte. Tökéletes kezdet, így kell kezdeni egy HCH címet. :)
Beszélgettem Esztivel is, megcsodáltam a két gyönyörű aussiet. Nagyon örülök, hogy összefutottunk, lőttem pár képet a kutyikról.
Blanka is kijött délutánig kint volt, sokat dumáltunk, elemeztük a kutyákat, embereket, mindent.... Csak ahogy mi szoktuk :)
Összefutottam River gazdival, Szilvivel is, és végre megismerhettem ezt a csodálatos fajtát.
Junior Handlingben is indultam, sikerül Rascalt egyre jobban összeszedni. Főként ezért indulunk, mert sokat-sokat kell gyakorolnunk. Szeret hisztizni a nagyfiú néha, és kacsázva járkálni, de jól tudom kontrollálni most már.
Jót beszélgettünk a schnauzeresekkel, Pettkó Csabával beszélgettünk a munkasnacikról is kicsit, figyelmünkbe ajánlott pár cikket is, amit hamarosan el is olvasok, hiszen én nem csak a showkutyákért vagyok oda :)
egy kis snacis backstage kép - bírálatok after"paty" :)

Péntek - CACIB
Hanga szülei mentek Pestre, így felvittek minket, körbemutogatták a Népligetet, Hungexpot, mi pontosan hol van.
Kiderült, Speedy már nincs a kezeim között, így kicsit jobban ráértem. Úgy alakultak a dolgok, hogy aznap én vittem be a Puppy BIS-be Hanna-t a kis samoyedet. Gyakorolgattam a nagylánnyal, ez volt az első kiállítása, de nagyon ügyes volt. Goldeneseket fotóztam, meg Renivel beszélgettem. Jó volt újra a régi ismerősöket látni, no meg persze pár furcsaságot ami kis mosolyt csalt az arcunkra. Szeretek náluk időzni, jó hangulat, sok kedves ismerős.
Puppy BIS előtt kivittem Hanna-t kicsit lazítani, kimentünk a szabadba, hogy toppon legyen amikor bemegyünk a ringbe. Mozgása csodálatos a kiscsajnak, eleinte nem annyira akarta az egy helyben állunk a sok kutya között dolgot, de végül szuperül működött, ennek eredményeként szűkítettek minket a legjobb 8 kiskutya közé, kb. 25-30 kiskutya közül! Nagyon ügyes volt a kislány, büszke voltam rá!
Szilvi megkért, vigyem be Rivert BOG-ba, aminek nagyon örültem, hiszen régóta szeretnék egy flatet kipróbálni. River nagyon ügyesen működött nekem, pedig most volt először idegen kezében :)
Sajnos nem kaptunk semmit, de egy örök élmény maradt :)
Ismét sikerült Blankával találkoznom, bár nem sokat tudtunk beszélgetni, de azért örülök, hogy a mostani találkozásainknak nem Pesten rekedés lett a vége. Már nagyon hiányzott, és alig várom hogy legközelebb találkozzunk :) ♥ Pofánk a két nap be nem állt, néha elgondolkozok, lenne-e annyi idő, hogy kifogyjunk a mondanivalónkból...
Sikeresen hazaértünk, nem rabolt el minket a full extrás taxisofőr, buszt sem késtük le, rossz helyen sem szálltunk le. Nem kellett altatni minket....


mover ♥




Szombat - Vadászkutya CAC és Ch of Chs
Kutya nélkül mentem ki, csak nézelődni, gyakorolni egy két kutyival, fotózni. De a Sors (aki jelen esetben Szilvi volt) összehozott bennünket Frostyval, a gyönyörű goldi kannal. Egy számomra IGAZI goldi volt első ránézésre is, miután a szüleit megláttam, rögtön értettem miért. Sokat gyakoroltam a fiúkával, és a gazdikkal is sokat beszélgettem. Nagyon szimpatikusak voltak, járnak vadászni is Forstyval, és rengeteget megtesznek érte.
Dr. Jakkel Tamás volt a bírónk, és igen szigorúan bírált, így kicsit izgultam mielőtt bementünk a ringbe. A nagy jegesmacim tökéletesen működött, mintha sok sok alkalom kemény gyakorlás állna mögöttünk. Nem volt tökéletes minden, de én meg vagyok elégedve magunkkal. Van hová fejlődni, de ha már most ilyen volt, élete első kiállításán....
Megkaptuk a CAC címet, szép bírálattal, a pár apró hiba mind javítható, és szépen be fog Ő érni.





Hamarosan kezdődött a CHofCH show, Lauráék kiértek a spanikkal. Logan, Zira, Megara és Diego jött ki. Diego sajnos rosszul lett, így ő csak nézőként vett részt. Jót elbeszélgettünk, és kicsit spanizhattam megint :) Kaptam spanipuszikat, és ismét megállapítottam, Megara még mindig gyönyörű, ahogy Logi is eszméletlen pasi ♥
Csilla is kiért az afgánokkal, el sem hittem, hogy végre találkozhatok Oudryval, annyi szervezkedés után. Hihetetlenül gyönyörű, és fenséges, igazi afgán. Csillával is rengeteget beszélgettünk a kutyás világról, vele is ugyanazon a véleményen vagyunk sok dologban, nagyon örülök hogy sikerült találkoznunk.
Fotóztam, visítoztam egyet amikor Laure Zirával BOB lett, illetve amikor Csillát Miss O-val BIS-be válogatták. Sajnos SOS-ben haza kellett jönnünk, hazafelé a taxissal végig a dogókról beszélgettünk, nagyon jó fej volt.

Logi szétstresszelte a fejét ♥

Megara ♥


Vasárnap - CACIB
 Előző napi kisebb dráma alakult ki ami folytatódni látszott, de azért mindenki mindent beleadott. Kijött Sophie oroszom is, kicsit nyaggattam, de nem akartam sokáig nyúzni, sok volt ez a nagy tömeg neki így is.
Kipróbáltam Mishát az óriás fekete snacit is, nagyon gyönyörű és ügyes volt!
Ismét eluntam az életemet mudi bírálat előtt, illetve jól felhúztam magam a kuvasz-komondorosokon. totál agresszív kutyákkal kivonulnak, beállnak az útba, és megnehezítik a többi kutyás közlekedését. Közben összefutottam Flórával és Krisztivel, Flórával kb. 3 éve tervezzük a talit, de valami mindig közbejött.
Pipike osztálya nagyon erős volt, és sajnos csak a kitűnő 4. helyezést kaptuk, de ügyes volt a nagylány így is, elégedett voltam vele.
Ringből kirohantam, meg sem álltam a snacikig, ahol Rascal először CACos, majd hatalmas ujjongást kiváltva belőlünk CACIBos lett! A champion szukát Perla Negrát nem sikerült megverni, de azt hiszem ez nem szégyen. Egy gyönyörű, egyszerűen lélegzetelállító szukát láthattunk.

Kis szünet következett, ami nem volt túl felhőtlen. A sok sok kisebb és nagyobb negatív dolgok gyűltek, gyűltek, a mécses pedig eltört nálam (nem eredmények miatt, mielőtt valaki azt hinné ilyen el tud szomorítani). Mártival is tudtam kicsit beszélgetni, és ismét adott egy kis Mártiságot, amit egész nap mondogattam magamban, és segített. Speedyke is ott volt azokban a percekben, felmászott az ölembe ahogy ott guggoltam elkeseredve. És akkor jöttem rá, Ő örökre az én kicsi fiam marad. Lehet nem én vezetem fel, de akkor is én szoktattam pórázhoz, és babusgattam, és én vittem egy éven keresztül, én éltem át vele azokat a pillanatokat. Ismerem, majdnem mint a tenyerem lassan. :)

Éppen Oudryval gyakoroltam amikor Edina hívott, hogy elkezdődött a BIS... Szó szerint átsprinteltem a másik pavilonba, befésültük a fiút, és éppen arra értem az előkészítő ringbe, hogy Hangát szűkítették. Fél szemmel kozmetika közben is figyeltem, és reménykedtem, drukkoltam. Amikor a második helyezettet is kihirdették és nem Hanga volt az, felvisítottam, ami a videón is hallatszódik. Ugráltam, tapsoltam örömömben, és még most sem hiszem el. Lehet jobban örültem mintha én álltam volna ott. Mégis csak az én "tanítványom" és rettentő büszke voltam rá, hogy idáig eljutott, kitartott, nem adta fel!
Rascallal indultunk jh-ban, ügyes volt, sokkal jobb mint csütörtökön. Kezd igazán működni nekem, a rengeteg óra gyakorlás meghozta a gyümölcsét. Megérte? Igen meg.
Visszamentünk a másik pavilonba, és Csilla megmutogatta hogyan is kell egy afgánt felvezetni. Ismét nagy álom vált valóra, hiszen az egész kiállításos szerelem egy afgános kép miatt kezdődött. És most ott álltam egy nem is akármilyen afgánnal. Repültem vele, hihetetlen érzés vele menni.
Megtudtam milyenek is az igazi afgánok Csilla kutyái által... valami vicceset mindig csináltak, és rettentő aranyosak voltak. Sokat nevettünk, nagyon jót tett ez a kis vidámság a napom végére.


♥ álom ♥

A héten sokat tanultam. Lezárult pár korszak, lezárult pár ismeretség. De ugyanennyi, ha nem több nyílt meg,  és már alig várom a következő kiállítást. Mindent beleadok ahogy most is, sok sok gyakorlás, fejlődés. Van pár dolog ami még top secret ahogy eddig is az volt. Izgi dolgok ezek, de majd egyszer mindent megtudtok ti is.... időben.
De rájöttem, van egy nagy hibám, méghozzá, hogy túlságosan magamra veszem a dolgokat, és nincs önbizalmam.
Örülök, hogy Kriszti is kint volt Fehován, sokszor végelkeseredésemben futottam hozzá, kidühöngtem magam, vagy éppen boldogságtól ugrándozva szaladtam hozzá. ♥


Eredmények FeHoVa Winter Dog Shows 2013

1. nap - CACIB 
- Királytanyai Nemegri "Pipacs" (mudi): kitűnő1 CAC, resCACIB. /növendék osztály/ bíró: Korózs András 

2. nap - CACIB
- De Villaodon Beyonce "Hanna" (samoyed) legjobb 8 kiskutya közé szűkítve a Puppy BEST IN SHOWban! 
bíró: Gellén Tibor 
- Flatcurls Underwood Hunter "River" (flat coated retriever) Best of Group összevetésben vezettem fel

3. nap - Vadászkutya CAC
-Metaxa from Babelsbergi "Frosty" (golden retriever) kitűnő 1, CAC  /növendék osztály/
bíró: dr. Jakkel Tamás

4. nap - CACIB
-Királytanyai Nemegri "Pipacs" (mudi): kitűnő 4  /növendék osztály/ bíró: Antal Ferenc 

Hatalmas köszönet a gazdiknak: Fieber Szilvi, Csikós Adrienn, Karácsony Petra, Varasdy Imre, és főként Szelényi Edina ♥

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések