elhavazva

 Nem mondom, ez a 8. húzós, főleg, hogy bekerülne egy jó suliba, jó szakra. Kitűnőt szerezni, pár verseny, SZAKKÖRÖK... minden nap.. értitek? minden nap.... :S jó, térjünk rá a kutyákra.
Kedden beteg lettem. jó kis hányós szédülős vírus volt. Ma hazaértem szakkörről, amihez semmi kedvem nem volt, utána egy gyors séta Ingriddel, kutyakajáért elmentünk, persze új retri pórázzal. Beállítottam a megfelelő mértre, hogy elég legyen egy apró mozdulat a korrigálásra. Meg kell hagyni, imádom ezt a pórázt. Kicsi, mégis könnyen irányítható vele a kutya. Még odafelé kicsit gyakoroltam Griddel a parkba. Dd-ztünk, csak pár trükk, a lábszlalom, hopi, pacsi, gurul, forog-pörög. Utána rá a pórázt, és megcsináltam vele az alakzatokat. Meg kell hagyni, Ingrid annyira nem élvezi, de gyönyörűen, emelt fejjel, peckes léptekkel suhant mellettem. Kicsit hülyének néztek páran, de nem zavart :)
Utána, jól elfáradva (mire megcsináltuk a T-t, L-t, dupla T-t, a kört, oda-visszát, a 3 fajta 3szöget, a 8-ast kétszer eléggé kifáradtam) mentünk kutyatápért.  Amíg a "bácsi" kimérte az adagunkat, szétnéztem a boltba. És min akadt meg a tekintetem? Klikkeren! Nagyon megörültem, eddig egyetlen boltban nem láttam klikkert, és ez azt mutatja, hogy szépen fejlődik a bolt hála istennek. Vettem a csajszinak mindenféle finomságot, amit utána itthon jóízűen elmajszolt.
itthon klikkereztem vele kicsit, új trükköt tanulunk, azt hogy a lábamon álljon, miközben megyek. Döcögősen indultunk, de mostanra a "láb" szóra egyik lábát rárakja az enyémre. Kiscsaj nagyon úgy érzi,  hogy az ugatás jó buli. Be nem áll a szája! Az eddigi csöndes, megfontolt csajból, hangos kutya lett.
Még nem régiben megtanítottam neki a "morog" szót, amikor felnéz rád, és morog, bevallom, kicsit félelmetes. Nem, nem félek tőle, de hatásos... Egyik haverom szembe jött velem, én persze rögtön kézjellel mutogattam a csajnak. Azt a harcias morgást. Persze miután megtudta, hogy csak poénból morog, rögtön megnyugodott, és jöhetett a simi. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések