Fuss!

Történt egyszer az, hogy megfogadtam, hogy idén tanulok. Eddig tartom a szavam, és tisztességesen megtanulom amit lehet, de azért minden nap szakítok egy órácskát a kutyákra.
Kedden tavazni mentünk ki Ivettékkel, 4 kutya (jött velünk egy Damon is) jól elvolt, csatlakozott hozzánk egy ennivaló francia is, aki a végén irtó édesen játszott Drazsival.
Drazsi egyébként úszott! Bejött utánam, irtó édes volt. Utána kicsit beültünk Rékihez, kutyik meg kidőltek.

Ingriddel elkezdtem formálni. Kiraktam a zónázásra használt lécet, és vártam, hogy rájöjjön. Operáns kondícionálás. Bizony, etológiát tanultunk bioszból. Minden nap előveszem, áttanulmányozom. Kár, hogy ilyen kis anyagrész, de tuti utána fogok olvasni. Megtanultam min és miért-hogyan alapul a klikker és a többi.

Ma futni mentünk kutyikkal, hiszen olyan szép időnk volt. Esős, hűvös. Kocogni nem szeretek, meg ha futok csak kutyákkal. Jött az ötlet, Blankától, hogy kipróbálom a canicrosst. Kezdetleges felszerelésünkkel (jutifalatos övtáska, arra rácsatolt 3m-es póráz, Gridin a hám) nekivágtunk az erdőnek. Drazskó elengedve futott velünk, nagyon élvezte a drága, végig bírta. Ingridnek voltak szép pillanatai, amikor jól húzott, na akkor egy élmény volt az egész! Brutáljó! Csak úgy repülsz a kutyák után. Azt hiszem, ezt a sportot is megtartjuk. Kb. 2 km-ert futottunk le, 6x álltunk meg, mert lányom néha pisilt, szaglászni akart, vagy oldalra húzott. MEg a nagy kiabálásba (folyton biztatni kell, hogy húzzon) is kifáradtam, szúrt az oldalam, a végére már majd' meghaltam, de tetszett nagyoon!


gooo Tivo & Blanka :) ♥
csak úgy illusztrációnak

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések