Kutyasuli #1 & #2

#1
Reggel 6:45-kor keltem, szakadó esőre. Összekészültem, majd 8-ra jött értünk Ivett. Célunk Szeged, Béketelep volt, hátul a két lükével.
Odaértünk jó kis hangulatban, majd megmozgattuk a kutyikat, úsztak, rohangáltak. Ingrid egészen behívható volt.
Kezdtek szállingózni az emberek, regisztráltunk, majd fél 11-kor kezdődött az alapfokú tanfolyam első órája.
Rövid útbaigazítás után ketté szedték a csoportot, egy testméretileg kicsikre, és nagyokra.

na, ki hova megy?

Elengedtük a kutyákat szépen sorban, hiszen itt nem pórázon végigrángatjuk őket a módszer.
Maxim az ír szetternek volt egy kis nem túl kellemes megnyilvánulása, de ezek után az egész tanfolyam szuperül haladt. Röviden ismertették a szabályokat, aztán egy nagy falkarohanás után megkezdtük a bemutatkozást.
Ma főként beszélgettünk, de csináltunk pár ültetést, behívást, fektetést, szemkontakt gyakorlást. Lányom ez utóbbinál szuperül stréberkedett, először toporgott, majd forgott, pörgött, tolatott, meghajolt és tolatve megkerült. Szegény nagyon túlpörögte a dolgokat :)
Játszottunk is a kutyákkal, nekem kicsit gyorsabban kéne futkároznom Griddel... aha, igen, kiköpöm a tüdőm : ) najó, azért még nem, meg majd canicrossal kicsit rágyúrunk az állóképességemre.


Ingrid rettentő jól érezte magát, régen játszott ennyit kutyákkal, és szerintem igazán szuper csoportunk van, már csak kicsit aktívabbnak kell lennünk.
Hazafelé szintén jó kis hangulatunk volt, és már alig vártam a másnapot.

#2
Reggel kicsit késésben keltem, de szerencsésen odaértünk a suliba, bár ma kicsit álmos voltam reggel, de azért mi Ivettel mindig jól érezzük magunkat a kocsiban. :)
Levittem pancsizni a kutyikat, utána pedig kezdődött a Klub foglalkozás, amit végignéztem-fotóztam, kutyik kintről figyeltek.



Ovira Drazsival mentem, most is egész sokan voltunk, kisebbek, nagyobbak :) Játszottunk a  kutyikkal, elméleteztünk, meg kicsit szocializáltuk őket, két csoportban. Először egy kis zacsicsörgéssel teszteltük a kutyákat, közben megbeszéltük mi is a szocializáció. Következő Ivett volt, és a kis rugós asztalkája, amire fel kellett vezetni a kutyikat. Drazsika ügyi volt, felment rá rögtön :)



Alapfok is megkezdődött a suli után, ahol csatlakozott hozzánk Bogyó, a foxi, akit már ösztönkezelés szemináriumon is láthattunk. Maxim mára már teljesen feloldódott. Bogyó egy staffi keverékkel került konfliktusban először ami után egy szép kis ösztönkezelést láthattunk Ivettéktől.
Miután Bogyó elvonult a száműzetésbe kezdődhetett a party újra. Ingridem első füttyszóra jött általában. (Egyébként ahogy feljöttünk a pályára Ingrid teljesen megváltozott, bekapcsolt, felpörgött). Lányom hála istennek kimaradt a kisebb-nagyobb balhékból, igazából nem vészes, leveszi ha valakinek nem tetszik valami, de jókat játszik a kutyusokkal.

Ültettünk, fektettünk, szemkontaktot gyakoroltunk, és pórázfegyelemről tanultunk, végén játszottunk kicsit. Aktivizáltam magamat is, nehogy szégyent hozzak itt Ivettre : D
Lányom az óra végére kicsit megunta a játékot, és dolgozott volna, beült elém, toporgott, kattogott. Dinka.

Drazsika meg amíg nem volt munka összegömbölyödve alukált hol a boxában, tanfolyam után pedig egy üregbe fészkelte be magát :)

Alap után fürdettünk, majd felmentünk akadálypályára kicsit, zónáztunk, kúszóztunk. Zónája szép egyébként, most rágyúrunk a kúszóba beküldésre, palánkra felküldésre, bár csak úgy, hiszen nem akarunk kezdeni vele semmit :)

Ezek után pedig egy oktatóerőket megpróbáltató középfokú tanfolyamot láthattunk, ahol egy fundit kellett ösztönkezelni az összes oktatónak, így mi Vikiékkel vigyáztunk a nem tanfolyamos kutyákra a szomszédos pályán, közben figyeltük a kommunkiációt. Sokat tanultam ebből is, és az összes hasonló esetből. Főleg még az elején volt szuper, amíg Gabi, az alapfokú vezetőnk kommentálta a dolgokat, hogy éppen ki mit csinál jól-rosszul.

középfok megfigyelés :)
Nagyon jól éreztem magam ezen a hétvégén, nagyon jó fej emberekkel ismerkedtem meg, nagyon örülök, hogy belevágtunk ebbe :)


Ivett, ezer hááálaaaaaaaa!!!!! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések