Sóstói Vadász kennel

Ma délben útra keltem Halasra, a Sóstói Vadász kennelhez egy látogatásra, hogy kicsit kipróbáljam magam vizsi-felvezetés ügyileg. Idei évben elhatároztam, hogy sokat gyakorolok, sokat fejlődök, hogy a lehető legjobb handler legyek. Minől több fajtában kiszeretném próbálni magam, még ha nem is én lennék a handlerük. Szeretném azt, hogyha egyszer megkérnének, hogy vezessek fel egy kutyát abban a fajtában tudjam mit hogy kell csinálni.
Két kutyusuk van, Csili, és a kölyke, Afi :) Mind ketten gyönyörűek, sok szép eredményük volt, és munkában is nagyon toppon vannak, rettentő pörgősek, és vadászaton is megállják a helyüket.

Először Csilivel gyakoroltam jó sokat, eleinte furi volt, teljesen új fajta, megtudni mit-hogyan kell náluk, milyen a természetük, hogy kell kezelni a dolgaikat.
Sokat beszélgettünk, mesélt Dóri pár dolgot a vizsis életről, tenyésztésről, munkáról. Nagyon szimpatikus,  hogy náluk komoly a munkavizsga, és ez a tenyésztésben sokat számít. Számomra ez mindig fontos volt. Jó munka, jó küllem. Ilyenkor merül fel bennem, hogy a goldeneknél sok tenyésztőnek miért nem számít ez? Miért elégszünk mi meg egy képességvizsgával, és nagy ívben nem érdekel minket, kinek milyen munkaeredményei vannak.
Afival is gyakorolgattam, írtó puszis a kiscsaj, nagyon tündéri. Még nagyon kisgyereket, jókat játszottunk, viszont egy idő után futás közben nagyon jól működött.
Hát nem mondom, nem egy tötyögős kutyák, jól elfáradtam azalatt a kb. 2 óra folytonos rohangálás alatt.

Kicsit fotóztuk őket, játszottak, irtó cukekrek voltak ahogy rohangáltak dummyval a szájukban. Dóri megmutatta mi is a feladata egy vizslának. Két fürjük van, amivel gyakorolni szoktak, és irtó jó volt nézni azt, ahogy állják a vadat. Totál megfeszülnek, le nem veszik róluk a tekintetüket. Nincs is szebb mint egy vadászkutyát "vadászat" közben látni.
Bent megmelegedtünk kicsit, megismerhettem a két kicsi fiát, a legkisebbik elárasztott játékokkal, irtó cukker volt, haláli volt.
Köszönöm Dóri a lehetőséget! :)

Csili és a fürj

Csili állja a fürjet

Csili


Csili

Afi

dili
avagy a becsapódás előtti pillanat


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések