Újrakezdés

Ingriddel újrakezdtük a retrievermunkát, alapjaitól felépítve. Téli szünetben kicsit beástam magam az okosok netes írásaiba, és csak úgy fogtam a fejem miket rontottam el. Túl nagy terhet raktam Gridre, úgy gondoltam, rögtön hozza szépen kézbe (mikor előtte mindig azt kértem a lasztit tegye a földre) akkor induljon ha mondom, és egyébként is, dombságban gyakoroljunk már a 3., 4. alkalommal. Azt szeretném, hogy gyors legyen, fusson, élvezze, és pontosan dolgozzon és hogy imádja az egészet.

repül a fához, és a dummyhoz

Pár alkalommal csak itthon, egy-két dobálgatást csináltunk dummyval, semmi kontroll, nyomás, csak élvezze. Totál felpörgött állapotban tettem el a dummyt, és ezt még ismételgettük úgy, hogy ma amikor elővettem topogott, pattogott, totál bekattant. Sikerült rávennem a tesómat, hogy kijöjjön velem erdőbe kicsit tréningezni, vittük a szárnymaradványunkat, meg a dummyt. A szárnyait imádja nagyon, csak rá-ráharap, túl pörgi a dolgot, csak azzal tréningezni nem jó ötlet.


Kinéztünk magunknak egy jó kis terepet, ahol néhol fellelni pár fát, van tömöttebb aljnövényzet, és szinte semmi. Elsőként egy nagyon gyér terepre mentünk ki, tesómat megkértem, hogy dobja ki a fa közelébe a dummyt, mi pedig szépen hátráltunk, kb. 30m-ig mentünk, ez kb. 5-6 jelölést jelentett, végén amolyan jutalmul, egy madárszárnyasat, utána pedig rohangálhatott. Illetve, ez nem igaz, közben lekapcsolt kb. a 3. dummynál, és tett egy kört. Kontrollhiány, kötődési tréning vissza lesz vezetve jövőhéttől (jövőhéten Ingridet ha minden igaz ivartalaníttatom. Próbálok nem gondolni erre, nem parázni, bedumálni dolgokat. Minden rendben lesz, jó kezekben leszünk, Ivették dokinénije kezeiben leszünk)
Csináltunk pár keresést később tömöttebb helyen, dummyn átsiklott párszor, de a szárnyat gyönyörűen megtalálta. Régen elrontottam a keresést, mindig visszahívtam magamhoz ha nem jó helyen járt, így most folyton bejön mellém segítségért. Ezt is kivesszük majd.
Végén pedig egy-két jelölést csináltunk, tök szépen behívható volt. Viszont végén kaptam tőle egy ajit, jó 5 percre újra eltűnt. nagyszerű volt...
Udvarban pedig külön gyakoroljuk a kézbeapportírozást, kint még nem kérem tőle. Szépen összerakjuk ezt az egészet, és ha vizsgázni nem is tudok eljárni vele (hiszen nem tkv-s) attól még nem lenne rossz látni ahogy dolgozik :)
Sulin vasárnap kitárgyaljuk ezt a behívásgondot. Megoldjuk. Mert mi mindent megoldunk :)




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések