Arkováris hétvége, Jászberény ÖV CAC

Pénteken 3. órám után elkéredzkedtem, hazarobogtam a 11 órási tömött busszal (még hogy a déli busz van tömve persze...) majd itthon bepakoltam a kimaradt cuccokat, és indultam is a vasútállomásra. Sikeresen elértem a Belgrád-Prága IC járatot, és még a legnagyobb félelmemet is leküzdöttem, átmentem a vagonok közt... életemben először!!!
Hangáéknál leszálltam, majd egyből indultunk Némdei felé. 3 óra előtt egy kicsivel értünk oda, lepakoltunk, megdögönyöztük a kutyikat, taktikai megbeszélést tartottunk, mit hogyan fogunk a hétvégén csinálni. Megjött Zolibácsi is, vitte Lollipoppot császározni, 1,5 óra múlva 7 gyönyörű és egészséges babával tért haza.

Előszedtük Tiát és Vinit elsőként, és elmentünk velük sétálni. Tia nagyon elkanászodott Komárom óta, húzott, nem mozgott, kacsázott, nem állt meg egy helyben. Vini Hanga kezébe került, ő gyakorolgatott a kis 5 hónapos tündérrel, majd Őt később lecseréltük Rascalra, és tartottunk egy nagy jh-s gyakorlást. Sokat gyakorolgattunk a srácokkal a parkolóban, aztán hazamentünk kozmetikázni. Edina megmutatta hogyan kell snacit befésülni, miszerint kell nyírni, stb. Egy handlernek tudnia kell kozmetikázni, így éppen ideje, hogy ebbe is beletanuljunk.
Egy 15 percre elvittük a "Z alom" 2 kiskutyusát, Zebulont és Zulejkát egy kis szocializációs sétára. Ügyesek voltak, valami hihetetlen idegrendszerük van, nem ijedtek meg semmitől.
Este 7-8 körül végeztünk, jó fáradtak voltunk, egész korán le is feküdtünk. Éjjel boldogítottam Hangucit amikor álmomban elkezdtem beszélgetni vele.

Rascal a hétvégén megmutatta, végre nem tart tőlem, végre elfogad.
Egyszer sem morgott  meg,  önként jött oda hozzám. Sőt! Amikor megjöttünk örült nekem.
Aki ismeri, tudja ez mekkora szó nála
Szombaton korán keltünk, elvittük elsőként a két kicsit sétálni, majd Vini - Tia páros, utána pedig Vinit Rascalra cseréltük. Tiának nagyon kellett ez a sok-sok nyaggatás, ugyanis nem volt hajlandó megállni.
Megérkeztek közben hozzánk Pettkó Csilláék, Csilla maradt Tütüvel kozmetikában, Szolláth Szilvi és lánya, Detti kihozták a két picúrt még sétálni. Nagyon érdekes volt látni a két kicsi közötti különbséget dominancia terén amikor találkoztak Tiával és Rasival. Nem sokáig maradtunk, mert a picik elfáradtak már, így mi Hangával figyelhettük hogyan kozmetikáznak Edináék. Megfürdettük Zebit, mert vitte őt haza Csilla, Hangával mi száríthattuk be :)
Az ebéd nagyon jó hangulatban telt el, sokat beszélgettünk, a kaja pedig, mint azt Edinától megszokhattuk iszonyatosan finom volt.

fotóztunk is délelőtt kicsit


Tia :)
Két óra körül, miután megpihentünk a nagy lakoma után, elindult a nagy csapat, 7 kutyával (Rasi, Tia, Vini, Tütü, Zebi- a törpék, Zara - az óriás, és Hopika- a közép) Némedi egyik kis füves terére. Sokat gyakoroltunk, szinte mindenki minden kutyával, én főként Zarát, Tiát, és Rascalt nyúztam. Kicsit segítettek hogyan is kell óriást felvezetni, milyen apró trükkök vannak. Csodáálatos ez a Zara :) 
Egy óra non stop munka után mindannyian kidőltünk a füvön az árnyékban. Nagyon tetszett ez a kis snacis gyakorlás, jó volt egy kis beszélgetés, nevetgélés, kutyázás.
Elmentek Csilláék, egy fél órát pihiztünk Hangával, majd mentünk kutyátsétáltatni, Tiát és Vinit nyaggattuk kicsit, aztán készülődés másnapra, minden kutyát kozmetikáztunk, pakoltunk, aztán már el is jött az este 8-9 óra, fürdés, készülődés feküdni. 

Vasárnap reggel nagyon fáradtan ébredtünk, gyorsan pakoltunk, öltözködtünk, hétkor indultunk két megrakott kocsival Jászberénybe. Nagyon vártam már ezt a napot, két éve ugyanitt ismertem meg két nagyon fontos személyt :-)
Minden simán ment, mikor lecuccoltunk már kint volt Bagi Kriszti is, végre megismertem Uncas fiát, hát valami lenyűgöző egy kan ♥
Nagy Orsival is megvolt beszélve egy találka, hogy gyakorolgatok kicsit a kutyusokkal, meg hasonlók. Nagyon jót beszélgettünk, nagyon örülök, hogy összehozott a sors vele, sok mindenben hasonlóak vagyunk (nem csak a nevünk ugyanaz) de néhány elvünk is ugyanolyan, sok mindent látunk ugyanúgy. Szeretek nagyon új embereket megismerni, ilyenkor egy kicsit másik világba csöppenek. Orsi kutyái régóta tetszenek nekem, főleg Poker az aki nagyon nagy szerelem most.

Snacikat is sokat nyúztuk, egyre jobban sikerült összerázni őket. Fehér Flórával és Jóvári Krisztivel is összefutottam, ők a cuki Hérával jöttek ki, nagyon jó volt ismét találkozni velük :)
Szépen lassan neveztünk JH-ba is (hát ez is egy külön történet, 15 percet vártunk arra, hogy egy ember odajöjjön, megnézze mekkora a sor, majd elmenjen pisilni, mondván már kell neki.... Persze, az senkit nem zavart, hogy nekünk is kell, valamint hamarosan kezdődnek a snacik. Újabb 5 perc telt el, addig mérgelődtünk a többi kutyással, jókat nevettünk Hangával a poénjaikon. Miután nagy nehezen neveztünk, mondta Edina, hogy menjünk vissza tenyészcsoportba nevezni.. nagyszerűűűűűűű. Aztán megkaptuk a pénztáros bácsitól, hogy ma mindenki siet, de nem érti miért.... Itt már azért senki nem bírta ki, hogy ne szóljon be hangosan neki több milliószor.

Snaci bírálat picit érdekes volt néha, voltak meglepetések, de Török János bíróúr pár megjegyzésén a csapatunk jókat összemosolygott. Krisztivel is tudtam végre egy kicsit beszélgetni a kiállításon, nagyon örülök hogy egy kicsit nyugisabb kiállítás volt mind a kettőnknek.
Gyorsan befésültem a lánykámat (igeeen, Edina megengedte, hogy mostmár élőben is magunk csináljuk ezt a részt). Tiám szuperül viselkedett, nagyon büszke voltam rá, kikaptuk a HPJ címet, szerintem sikerült az amit a hétvége elején mission impossible-nek neveztem, nem bohóckodott. Sly lett a fajtagyőztes, nagyon jól megerősödött a fiú.

Kezdődhetett a gyakorlás junior handlingre, sokat nyaggattam Rasit, incuri pincurit izgultam ringbemenetel előtt, miközben kozmetikáztuk őt. Fog-e működni, mi hogy lesz... Volt ugyanis egy kis álmunk Krisztivel, mégpedig, hogy történelmet ismétlünk. 2 éve ugyanis itt ismerkedtünk meg, és ő lett 1. én pedig 2. jh-ban.
Rascal most viselkedett eddig legjobban, tökéletesen működött, egy rossz szavam nem lehet rá.... Török bíróúr kommentálta mindig mit csinál, ez annyira nekem nem jött be, mert figyelmeztetett mindenkit hogy mozogni kell, de egyébként vééégre egy bíró aki nem oda-visszát kér egy kisebb kiállításon. :) Háromszöget kellett csinálnunk, talán kicsit élesebben csinálhattuk volna meg a szöget. kb. 5 nevező volt, spec. kiállításhoz képest egész jó szerintem.
Amikor ránk mutatott, hogy 2.-ak lettünk majd' kiugrottam a bőrünkből, végig abban reménykedtem, Krisztinek sikerül az 1. hely... ééés SIKERÜLT!!!! Történelmet ismételtünk. Ott álltunk ugyanúgy, ugyanazon a dobogón, ugyanúgy vigyorogva. Kint a ringen kívül egymás nyakába ugrottunk :)

Tenyészcsoportban is indultunk, 4-5 csoport lehetett, sikerült az 1. helyezést elhoznunk! Kell még valami a napunkhoz?!
Fotózkodtunk, elköszöntünk Juliéktól (külön gratulálok nekik a rengeteg kupához a nap folyamán, Damon bébi nagyon sok szépet alkotott), én Orsitól, Krisztiéktől, majd hulla fáradtan utaztunk haza.

Nagyon jó kiállítás volt, családias hangulatban telt el, ismét szuper hangulatban tértünk haza. nagyon örülök hogy ott lehettem! Nem voltunk sokan, de nem volt ellenségeskedés, mocskolódás, vagy csak már én nem figyeltem. Egész nap jó kedvem volt, nem kellett sehová sem rohannom, olyan volt ez a nap amilyennek lennie kell. Azthiszem, Jászberény hivatalosan is egyik kedvenc kiállításom lett. Habár teljesen más volt mint két éve, de ugyanolyan mosolygósan és boldogan tértem haza.
két éve hogy ismerem Edinát és Krisztit, és ők azok akikben sosem csalódtam, és akikre mindig is számíthatok. :)
Edinának hataaaaaaaalmas köszönettel tartozom, nem csak ezért a csodás hétvégéért, hanem az egész 2 éves segítségéért. Köszönöm! Köszönöm, hogy ennyit segítesz nekem, köszönöm, hogy ennyire jó minőségű schnauzerek lehetnek a kezemben. Minden elfogultság nélkül mondhatom ezt, hiszen az Arkovári kutyákat rengetegen ismerik, és Edinának nagyon sok köze volt ahhoz, hogy MO-n itt tartanak a snacisok.

Jászberény CAC eredmények:
  • Arkovári Tara: kitűnő 1, HPJ, BOS, JunBOB
  • Arkovári tenyészcsoport 1. hely
  • Res. Best Junior Handler Arkovári Rascallal
bíró: Török János

Némediteam
Rasimasi
Tius

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések