Első erdőzés


Tegnap gondoltam egyet délután, miután elkeseredtem pár working testes videón, hogy ilyet én sosem fogok tudni megtanítani a kutyáimnak, sosem leszek ehhez elég jó, tesómat rávettem, kutyák cuccait összepakoltam, és elindultunk az erdőbe, hogy márt csak azért is megpróbálom, és igen is, dolgozni fognak a kutyáim. A vihar miatt rettentő meleg volt, így vissza is fordultunk hamarosan.
Miután elment a nagy égszakadás, szélvihar újra útnak indultunk, már sokkal jobb hőmérsékletű levegőben. Miután rohangáltak kicsit a srácok Ian pórázra került, és Ingridnek dobálgattam kicsit a puppy dummyt, majd miután láttam Ianen a kellő lelkesedést szerepcsere, Ingrid volt pórázon. Nem tudom, enélkül hogy ment volna, de így szuper ügyes volt. Rohant a dummyért, és nagyon lelkesen hozta vissza. Háromszor, vagy maximum négyszer dobtam el neki, az utolsó volt a legszebb. Egyszer kicsit nagyobbat dobtam, és a magasabb aljnövényzetbe repült be, de picikém ezt is ügyesen hozta. Persze, ez a dolga, természetes, hogy nem okoz neki gondot egy ennyire egyszerű jelölés.... Nekem mégis hatalmas öröm, hogy egy 12 hetes kiskutya első sétánál ilyen szépen tud dolgozni, hiszen, itt csak az ösztönök mutatkoznak meg, semmi tanult viselkedés. Tehát, ösztönökkel sem vagyunk hadilábon az úrfival, magyarán, már csak el kell rontanom.




Sokat gondolkoztam, hogy szinte csak külön fogom őket sétáltatni, de Ian nagyon ügyes volt, sípjelre tökéletesen behívható volt, legyen Ingrid akárhol. Nem ment vele el nagyon messzire, inkább velünk tartott. Nagyon kis aranyos felfedező, de mindig rajtunk tartja a szemét, ha szólunk repül felénk. Hatalmas dicséretet kap minden behívásnál, no meg kajcsit.
Nem a seggemből alig lehet kihúzni kutya, de azért nem is Ingrid... :)



Ingriddel a gyakorlásunk kicsit új formát vett fel, ugyanis szeretném, ha nagyon durván lelkes lenne a munkára, jutalom legyen neki, és imádja csinálni, mert ha ez megvan, nem lesz gondunk a behívással munka közben sem. Nincs most semmi szabály, visszafogás, beültetés, akármi. Fusson érte, hozza ki lelkesen. Ügyes volt, nagyon édesen dolgozott, pedig magas vaddohányosba dobtam neki a nyuszit, de nagyon szépen kihozta.




Ingrid behívása nem volt a toppon ma, a séta végén volt egy gyönyörű megtagadása, de határozottan ezerszer jobb mint eddig akármikor. Reméljük, haladunk ezzel is majd....
Sípra akarom mind a kettőjüket szoktatni, sokkal jobb, mint kikiabálni az életemet is. Ingrid is kezdi szerintem felfogni mit is jelent, legalábbis bizonyos távon belül szépen behívható.

Tesóm volt segítségemre, ő is hozott dummyt, fotózott, fogta a kutyákat.... Segítő nélkül nem nagyon lehet ezt csinálni, már magát a munkát sem, hiszen nem tudok elég messzire dobni, tehát remélem a lelkesedése (annak azért nem nevezném, inkább segítőkészség) megmarad.....


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések