Székesfehérvár CACIB - 2013.06.15-16.

Ez a kiállítás valahogy nem akart összejönni nekem.... odajutást leszervezése volt az első nagy gondom, meg aztán voltak még érdekességek. Végül csak összehoztam, így szombat reggel Edinával és Gáborral, Fruzsi vizsi gazdijaival utaztam Fehérvárra. Előtte nap gyakoroltam a nagylánnyal, ahol belebotlottunk egy kisfiúra aki irtó édesen kérdezősködött, milyen eredményeket értünk el kiállításokon. Nem sokat felejtett, nagyon ügyeske volt.
Negyed órával a bírálatok előtt értünk oda, nem sok időm volt gyakorolni a kutyákkal.  Először Gergőt kerestem meg, aki egy héttel előtte kért meg, hogy vezessem fel Dórit, a vizsijét, mert Hanga nem tud menni aznap segíteni. Csomót beszélgettünk, mindenféle hülyeségről, de az igazi idiótaságok akkor jöttek igazán amikor Hangával hármasban beszélgettünk.... :-)

Nem volt nehéz megtalálni őket, gyorsan el is loptam Dórikát gyakorolni..... Totál rá van gyógyulva Gergőre, és csak úgy lehet Dórit állítani ha látja őt, halott ötlet volt egy sövény mögött próbálkozni, ahonnan hallotta gazdija hangját... 
Elmentem Frostyval is gyakorolni egyet, nagyon szét volt esve, de nem mertem tovább nyúzni a meleg miatt. 

Vizsik előtt volt egy kis időnk, elvittük Dórit és Lucifert, Sanyi kutyusát sétálni kicsit, megtudtam milyen is a dropp, no meg kicsit szívták a vérem a fiúk :-D Kutyik rohangáltak össze-vissza, hihetetlen mennyi energia van a vizslákban. Viszont ami rettentően tetszik ebben a fajtában, hogy nem választották szét munka és showvonalra, dolgoznak velük rendesen. Majd egyszer, ha magam ura leszek lehet lesz egy rondasárgám nekem is :)

Otthon a statisztikában úgy néztem, goldenek jönnek először, utána a vizslák, viszont a bírónő a vizsláknál 10 perccel hamarabb elkezdte, a goldis ringben pedig a kiírnál 10 perccel később.... Úgyhogy volt nagy para mi hogy lesz....
Fruzsi jött elsőként, hozta a szokásos formáját, nagyon odatette magát a kiscsaj. Párszor majdnem kiröppentem vele, picit nagyobb ringben jobban lehetne felvezetni egy ilyen fajtát. A nagy meleg ellenére szuperül mozgott, állt a kiscsaj, ismét profi módjára, de most már nem lepődtem meg rajta.... Reménykedtem azért, hogy nyújtani nyújt a lány, mert mozgásban én sosem látom, csak annyit érzek hogy mennyire lelkesen fut. Rettentő meleg volt, minden kutya döglött az árnyékban. Sajnos eredményen ez nem látszódott, de nem keseredtünk el, van ez így.

Dórinál picit féltem előtte, hogyan fog viselkedni, de irtó ügyes volt a kiscsaj. Gazdija folyton rohangált a ring körül, így szépen mutatta magát, mozogni is szépen lendületesen mozgott szerintem. Nagyon furcsa volt így kutyát felvezetni, hogy nem sokat tudtam vele gyakorolni, aznap láttam először. Mostanság minden kutyámmal már viszonylag összeszokott páros vagyunk, vagy legalábbis kicsit több időm van vele a kiállítás előtt. De szerintem nem sok ilyesféle gond látszott rajtunk, bár eredmények ismét nem pont olyanok lettek ahogy szerettük volna.... De nagyon büszke voltam Dórára is, irtó jófej csajszika. 

Fruzsi mozgás... :)
Leadtam a kutyákat, elköszöntem Gergőéktől és rohanhattam is a goldikhoz. Labrador bírálat végére értem oda, azaz egy osztály volt előttünk. Addig igyekeztem Frostyt összeszedni, de nem nagyon sikerült. Nem állt szépen, nem mozgott szépen, mintha nem is ő lett volna. Kaja nem érdekelte, előre befeszült, mozgásnál is totál k.o..... Ezt egy drágalátos szukának köszönhetjük egyébként, aki előttünk volt a ringben és a tüzelős üzeneteit szépen otthagyta mindenhol. Innen is puszilom a gazdikat.....

Volt egy kis időm, pihiztem kicsit a székekben, aztán beszélgettem Szabináékkal, akik az Egyedi Ajándékok Boltjával voltak kint. Leültem Fruzsival hozzájuk, és egy jó fél órát beszélgettünk. Utána Petrához csapódtam, megcsodáltam Hanna "babát" aki nemrég még picike kis szami volt, most pedig már kész hölgy :) Nekem szamiknál Ő A szami, hihetetlenül gyönyörű.

Aztán kezdődött a jh..... nem voltak nagy elvárásaim, tényleg csak a maxot akartam Fruzsival kihozni magunkból. 
Mindent nagyon szuperül csinált a kiscsaj, bár azért nem állt úgy mint a cövek végig, de azt hiszem ez 35 fokban, a tűző napon délután, már nem meglepő. Nem voltunk toppon, de nem bénáztunk semmit. Viszonylag nagy konkurencia volt, 6-7-en voltunk. Nagyon örültem amikor a bírónő a dobogó 2. fokára tett minket, irtó boldog voltam.
Nem csak azért jó a dobogón lenni mert egy elismerés, hogy jól csináltunk valamit... Most bennem volt az is, hogy én  készítettem fel a kutyát, én gyakoroltam vele.... Habár nem volt egy nagy dolog, Fruzsi imádja ezt csinálni, nagyon kis ügyeske. 




Fru ♥
Vasárnap Adriék vittek engem, egész időben odaértünk, így volt időm gyakorolgatni. Először Hangáékat kerestem meg, köszöntem a többieknek is, aztán lenyúltam Hangát és elmentünk szétnézni kicsit a retrievereseknél. Először Riverrel gyakoroltam, vele szerettem volna jh-zni. Nagyon ügyes volt, vissza is adtam Szilvinek. Babusgattam kicsit Joy babát, aztán Frostyval is gyakoroltam egyet. Már láttam, visszatért az éééén régi Frostym, aki csodálatosan működik nekem. 
Kis lófrálás, agyzsibbasztás, hülyéskedés után mentem a goldikhoz. Frosty nagyon szépen viselkedett, ahogy a nagykönyvben elő van írva, ha kellett állt, ha futni kellett futott. Igyekeztem megfogadni a legutóbb kapott tanácsot, hogy lassabban fussak vele, tényleg szebben mutatta szerintem magát. 
Mai bírálattal kicsit jobban meg voltam elégedve, de legfőképpen a közös munkákkal.

Frosty
Rohantam a mudis ringhez, nagyon féltem, hogy elkezdődik a bírálat, ezért odaküldtem Hangát. De végül bőven volt időm, még egy puli tenyésztővel is beszélgettünk egy nagyot. 
Pipi a miskoci kiállításon nem volt toppon, de reménykedtem, hogy most másképp lesz picit. Ő is nagyon jól összeszedte magát, szépen állt, futott, figyelt. 
Bíróúr hangosan vetette össze az osztályt, ez nagyon szimpatikus volt benne, illetve külön kiemelte az elegáns, jó felvezetésemet, aminek rettentően örültem. Az ilyenek mindig jól esnek az embernek, illetve, hogy utána is megdicsérték páran. 

Szilviéknél ücsörögtem, aztán Hangáék vizsla BOB összevetését néztem, ahol ők vittek el mindent, BOS Dóra lett, BOB pedig Lucifer. 
Nagyon örültem, sokmilliószor gratuláltam mindenkinek. 
JH-ig elvoltunk Hangával, szokásunkhoz híven löktük a fáradt hülyeségeinket. 

Junior Handling..... Hát, nem ez volt életem legjobb versenye. Nem sikerült Rivert összeszednem az elején, aztán a T betűnél összezavarta őt a jobb kéznél futás, hiszen totál balkezes kutya. Itt meg már totál szétestem, rossz kedvem lett, még elrontottam valamit.... 
Aminek viszont nagyon örültem, az Hanga 3. helyezése volt Dórival! Nagyon ügyesek voltak, a saját hülyeségemen való puffogás mellett nagyon örültem neki.

River
Kicsit szomorkodtam, tépelődtem a dolgon, hogy hogy lehettem ilyen hülye, aztán erre Gergő piszkálása még rátett egy lapátra, majd rájöttem, hogy nem kéne ezt ennyire komolyan nevetni, és már csak én is nevettem vele, aztán meg rajta amikor majdnem lekéste a magyar fajta BIS-t Luciferrel :-)

Dóra
Elmentünk Frostyt Rivert és Joyt megfürdetni, majd egy horgász kissé kacsázva a kocsmából visszatérve elzavart minket..... 
Dunaújvárosban megálltunk Imréékkel, Frosty gazdijaival vacsizni, egy nagyon kellemes kis helyen Imre barátaival, no meg persze az asztal mellett/alatt elterülő mackóval elfogyasztottuk kis vacsinkat, majd Frostyval a lábamnak dőlve utaztunk egészen hazáig... Senkit sem kellett altatni azt hiszem.

Köszönöm szépen ezt a hétvégét a gazdiknak, Edinának, Gábornak, Adrinak, Szilvinek, Imrének, Melindának, Gergőnek, illetve a hangulatot a két állati barátomnak, LajhárHangusznak és KoalaGergőnek, illetve Sanyinak is. Nagyon örülök hogy megismertem egy csomó új embert, voltak akik nekem kevésbé örültek, sőt egyáltalán nem, de akadtak őszinte mosolyok is azért. Nagyon sok régi ismerőssel futottam össze és beszélgettem kicsit, amiktől mindig kicsit jobb kedvre derültem. 
Ha eredményeink most annyira nem is szépek, majd lesznek jobbak is... Nem lehet mindig minden tökéletes, meg kitűnő 1...... :)
Azt is megtanultam, több szem többet lát alapon mindig újabb és újabb dolgokat tanulhat az ember, és sosem fogja ugyanazokat hallani, sőt kinek a pap kinek a papné tetszik. 

Köszönöm a bírálatot a bíróknak!

Eredmények
CACIB 1. nap:
-Sóstói-Vadász Angyal "Fruzsi"- kit 2 
-Becsali-Beszélgetős Guba "Dóra" - kit2, ResCAC 
bíró: Jana Janek 
-Metaxa from Babelsbergi "Frosty" -nagyon jó
bíró: Tarján Annamária 
- Junior Handling 2. hely Fruzsival
bíró: dr. Molnárné Pesztenlehlehrer Ingrid

CACIB 2. nap:
- Metaxa from Babelsbergi "Frosty" - kit. 2
bíró: Jana Janek
- Királytanyai Nemegri "Pipacs" -kit. 3
bíró: József Hódosi

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések