A három alappillér...

...életmód, kapcsolat, tanítás. Tükörmódszer.
A 'sors' úgy hozta, hogy kutyasuli után is benne maradok kicsit ebben a témában, mert az iskolánkban van egy diákszimpózium nevű verseny, ahol mindenkinek egy 10 perces előadást kell tartania természet/társadalom tudomány témában, saját kutatásokról (nem saját felfedezés, hanem járj magad utána akció). Én a farkasok és kutyák kommunikációját, tanítását választottam, amiben szó esik minden féle dologról, de erről majd azután, hogy túlestem az előadáson. 

Kutyasuli vizsgája óta kicsit megpróbáltam átszervezni a dolgokat, és kicsit úgy élni, ahogy a sulin tanultuk. 
Életmód ügyileg megpróbálok változtatni. Újra el szeretnék járni Ingriddel futni, valamint lehetőleg minden nap elmenni legalább egy rövidke kis sétára. Most hétfőn Ivettel egy órát sétáltunk a szakadó esőben. Drazsika annyira nem élvezte, Ingrid meg szereti azt az időt.
Futni ma voltunk hosszú idők óta először. Nagyon rossz az állóképességem, nagyon rá kell gyúrnom, tesi órákon mondjuk dolgozhatnék is rendesen, nem csak akkor ha a tanárnő éppen néz. Ő viszont rettentő ügyi volt, már vágtázva húzott, és egyébként is rendesen húz. Motiváció megvan, méghozzá egy verseny :)
Valamint sok-sok szabályt állítottam fel, sikerül is betartani őket. Ügyesek, könnyebb így az élet. Főként az ajtóknál van szépen várakozás, hiába van nyitva szépen várnak amíg nem szólok. 

Kapcsolatilag Ingrid sokat változott. Sétáknál szépen sétál, egyre kevesebb a pórázfegyelmezés. Egyébként is sokat változott, sokkal kiegyensúlyozottabb, boldogabb. Sok privát szférás gyakorlatot csinálunk, random elküldöm magamtól. Már tudja, hogy olyankor szépen el kell mennie, és távolról figyelnie, még ha Drazsikával játszom akkor is. 
Drazsival lehet lassan el kell kezdenem majd kötődési tréningeznem, szeret banánokat keresni, és alkalmi süketként viselkedni. 

Tanításilag is sokat változtam, rájöttem mindent elkapkodtam a dolgokat, nincsen megfelelő alapja a legtöbb trükkünknek. 
Sok új trükköt szeretnék tanítani nekik a télen, hogy jövő dd szezonra szuperül összeálljon a kűrünk. Szeretnék videókat is készíteni a kész kűrökről, tanítóvideókat. Meglátjuk mi lesz belőle :)

Drazsika meg alakul. Személyiségileg, és kinézetileg is, de még mindig hála istennek munkafrancia alakja van :) Nem kiállítási, nem is azért van. Nem szégyenlem, nem dugdosom, ahogyan sokan hiszik. Ő okos, nem szép. Ingrid meg mindkettő :) 
Álomkutya tényleg. Sok problémánk volt, de igazából elenyésző sokakéhoz képest. Imádom. Drazsit is szeretem, de Gridi más. A lassan 8 év nem múlik el nyom nélkül. Imádom ♥


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések