Golden Retriever

Hát, azthiszem még ide nem raktam be.... (ha igen, akkor bocsi)
Még régebben írtam, mert csak olyan dolgokat lehetett olvasni a goldikról, amik a fajta standardját írják le...


Golden Retriever - Mikor NE?

Ha látunk egy golden retrievert, egy elegáns, okos, és barátságos kutyát látunk. Sokaknak filmek jutnak eszébe, ahol lehet, hogy csak egy pillanatra, de föl-föl tûnik egy goldi. Mint minden retriever, munkakutya ezért imád dolgozni, a gazdája örömébe járni. A legtöbb sportot örömmel, és jól ûzi. A legideálisabb családi kutya, imádja a gyerekeket.

Viszont egyre jobban elterjedtek a szaporítók, és ha nem megfelelõ helyrõl hozod, az agresszió sem kizárt (a beltenyészet, és a más fajtákkal való keveredés miatt)

De mikor ne vegyél Golden Retrievert?

Nem neked való a golden retriever, ha nincs idõd arra, hogy kiképezd, vagy sokat sétálj vele. Eredetileg vadász kutya volt, mostanában munka kutyának is használják. Ezért igényli a foglalkozást. Ne hidd azt, hogy egy goldi magától lesz okos, és rögtön filmekbe kap szerepet, vagy engedelmességi vizsgát tesz le képzés nélkül.

Nem neked való a golden retriever, ha nincs idõd ápolni a szõrét. Napi 5 perc elég, hogy nagyjából átfésüld, de évi minimum 1 fürdetés, és hetente minimum egyszer egy nagy fésülés.

Nem neked való a golden retriever, ha házõrzõ kutyát akarsz. Hacsak nem úgy akarod távol tartani a betörõket, hogy a kutyád halálra nyalja

Nem neked való a golden retriever, ha a kert a mindened. A golden retriever egy metróásó (mint minden kutya), és nem kíméli a növényeket.

Nem neked való a golden retriever, ha nem szereted, ha minden csupa szõr. (Mivel egy hosszú szõrû fajta, és egész évben hullajtja a szõrét.) Persze rendszeres ápolással, kevesebb szõrt kell összeporszívóznod.

Nem neked való a golden retriever, ha nem szereted a piszokot. Ezt a fajtát vízi vadászatra tenyésztették ki, ezért a hidegben is imád pacsálni.

Viszont ha ezek nem illenek rád, és szeretnél egy elegáns, okos kutyát, a retrieverek Neked valóak. Beszerezhetsz tenyésztõtõl, és fajtamentõktõl. Szaporítóktól ne vegyél, és te se szaporíts! Rengeteg golden retriever( és természetesen más retriever ) tenyésztõ van, aki kitûnõ minõségû kutyát tenyészt. Ha meg ilyenre nincs pénzed egy mentett kutya a legjobb.

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Ingrid :-*

Népszerű bejegyzések