Iszapos

Valószínűleg mindenki hallott a Devecseri vörös iszap károsult emberekről...
Most leírom a véleményem, remélem senki nem érti félre...

Miről hallunk? Hogy szegény emberek,  bocsánat kérést várnak.. stb... mintha mindent megoldana.. mintha egy bocsánat kérés sokat segítene.. ahelyett hogy emiatt háborognak az állatokon segíthetnének. Mindenki a saját baján problémázik... Persze, akik súlyos sérüléseket kaptak, azokat megértem, jogos, sajnálom őket. Viszont, akiknek a házuk kicsit sérült csak... persze, egész életük munkája odalett... megértem.. de Redzsel beszéltük, hogy mi lenne első? nem magam.. a kutyám... persze, én vagyok csak ilyen mániás, lehet. De az, hogy nem jut eszébe valakinek hogy " jaja basszus, ott a kutyám a kertben kikötve (!!) ( alapból.. mi az hogy kikötve? ) nem tud elmenekülni... utána meg kénytelen az iszapot nyalogatni szomjában.."  akik oda kötötték a kutyájukat azokat visszaküldeném leordítva -enyhén fogalmazva- hogy azonnal kihozod a kutyádat, vagy kikötlek téged is...
ez most lehet durván hangzik... persze, sokan saját magukat mentik... de amikor rendben vannak, nem jut eszükbe hogy ott egy érző állat.... hát akkor inkább engendjék el, hogy menekülhessenek...

várom a csípős megjegyzéseket, a szidásokat, akik nem értenek velem egyet... de ez a véleményeeem. ennyi.. ezért van a blog nem? egyépként mentségemre legyen szólva, hétfőtől-szerdáig gyűjtés lesz a sulinkban, és persze én is viszek cuccokat. hiszen embertársaim. az előző szöveggel arra akartam rávilágítani, hogy hahhóóó, kutyák is léteznek, meg cicák, meg lovak!!!
szóval nem vagyok hülye, amit csak tehetek, megteszek a károsultak javára.

ezeket érdemes elolvasni, egyépként én már 4x hívtam a 1752-es számot, anya is hívta.


http://hirszerzo.hu/belfold/20101005_onkenetesek_mentik_allatokat

SOS Devecsernek!
Devecser és környékén a vörösiszap okozta katasztrófa következtében az embereknek el kellett hagyniuk házaikat, állataikat. Az állatvédők kérik a menhelyeket és magánszemélyeket, hogy aki ideiglenesen be tudna fogadni állatokat, jelentkezzen Lakos Györgynél a 30/507-2062-es számon a nap bármely szakában. FONTOS!
Ezek nem kóbor állatok, mindegyiknek megvan a gazdája, csak a kitelepítés miatt nem tudja hol elhelyezni. A sérült kutyák kezelését az állatvédők vállalják, ez ne riasszon vissza senkit. Kérünk mindenkit, aki tud, segítsen! Köszönjük !

Megjegyzések

mangolucus üzenete…
Én teljes mértékben egyetértek veled! Szörnyű, hogy ilyen egyáltalán előfordulhatott, és még szörnyűbb, hogy megint a legártatlanabb és legönzetlenebb lelkek szenvednek megint és vesznek oda! Bele is pusztulnék, ha nem tennék meg mindent az állataim, vagyis a családom (!) mentése érdekében.
Keresik a felelőst, de minek?! Egyrészt ilyen volumenű esemény szerintem nem róható fel egy embernek, másrészt mi lesz, akkor ha találnak valakit, akire lehet mutogatni? Rendbe jön a házuk, feltámad vagy újra egészséges lesz a kutyájuk, cicájuk? Nem... Mondjuk, olyat nem igazán láttam, akinek a háza kicsit sérült volna csak a több méteres iszapban, de ez a tényen nem változtat, hogy egy állatot nem hagyhatsz csak úgy magára, mikor ő csak rád számíthat!
Nagy Orsi üzenete…
igen...

persze, senkinek nem sérült csak egy kicsit a háza, viszont az a lényeg, amit Te nagyszerűen leírtál, hogy a "legönzetlenebb lelkek szenvednek megint és vesznek oda" hiszen, egy állat a legtöbb embernél különb, mert ők nem akarnak felelőst keresni, nem mutogatnak egymásra, hogy te tetted, és a gazdájukhoz sem mennek oda, hogy miért tetted, hanem ha meglátják, még örülnek is... és ilyet őszintén, hány ember csinálna?
mangolucus üzenete…
Senki, a kutya viszont ettől kutya, neki mindez a lényéből fakad. Sokaknak egyértelmű, hogy az embert menteni kell, az állatot pedig nem, én viszont nem látom a különbséget, hiszen nekem az állataim a barátaim, a testvéreim, a gyerekeim, akkor hogy hagyhatnám ott őket?! Amikor valami katasztrófa történik, és azt látom a tv-ben, hogy valaki a kutyájával az ölében bóklászik (és nem feltétlen 5 kg-os ebbel), azért mindig hatalmas kő esik le a szívemről, hogy azért akad még, aki így gondolkodik.

Népszerű bejegyzések