1. U.F.O. Kutya Bajnokság

Péntek este elhoztuk Drazsit Ákoséktól miután kicsit gyakoroltunk Mandyvel, és Ragaccsal (Igen, Mandy 'új', elvileg szolnoki kiállításra is jön... egyébként inkább ne is kövessétek a neveket elég annyi, hogy Ő is minibull)
Éjszaka bent volt a szobámban egy kis elzárt helyen... le kellett feküdnöm hozzá, mert ugatott... fél 1-ig agyaltam, hogy mit hagyunk otthon, mit felejtek majd el... utána visszaköltöztem az ágyikómba.
4-kor ébresztő, kicsit 5 után indultunk. Anya vezetett, húgom hátul, mellette elterpeszkedve Grid, én anyósülésen, ölemben Drazsi a boxban.
Az utunk jól telt, egyszer megálltunk, Ingrid pisilt, Drazsi semmit, első hosszabb útja volt, végig szunyálta, semmi probléma nem volt vele.

Az M0-áson mint egy villám csapott belém a felismerés, hogy a seprűnket otthon hagytuk... mert hát, most már lelőhetem a poént, Harry Potteres kűrünk van, amihez egy seprű a kellék... aha, mi legyen... ?!
Beértünk Tatabányára, keringtünk egyet, megálltunk seprűt venni, és a Sparban sikerült is egy partfist kerítenem... A történet úgy nézett ki, hogy szó szerint berohantam, első eladó máshoz intézett mondókájába vágva közöltem, hogy kell egy seprű de gyorsan, majd 5 percen keresztül szobroztam, mert egy kassza volt csak nyitva.. végül kinyitott a 2. is, és egy kedves nő előre engedett. 

Keringtünk még kicsit, aztán sikerült egy kis segítséggel odatalálni. 
Kipakoltunk, rögtön megláttam Nikit, és Arcit, akik segítettek cuccolkodni is majd egy csomó fórumos lányt. Orsit és Nomádot, Roxit, Álmost és Kexet, Csillát és Jovit meg aztán még rengeteg ismerőssel találkoztunk :) 
Ide-oda pakolásztunk, végül a fórumosok környékén kötöttünk ki... :)
Drazsi eleinte nagyon félt, de a nap végére egészen felengedett. Még ugatni is hallottam. Édes volt, szépen viselkedett.
1/4-ed 10 környékén kezdődhetett a hivatalos 1. osztály. Mi Ingriddel másodikak voltunk, úgyhogy annyira izgulni időm sem volt. Jó, beparáztam kicsit, de nem vészesen. 
Beindult a zene is, és Ingrid is egész ügyi volt. Kicsit túlpörgött, néha a kelleténél többet ugrált, meg nem volt pontos.. Na és?! Nem rohant el, és kaja nélkül is úgy dolgozott mint kajával... :) Szóval büszke vagyok rá... Nem a legjobb, de erre lehet építeni, pontosítunk, és az én mozgásomat is csiszolni kell. Nagyon. Úgyhogy a kűr nincs félretéve, jövőre már sokkal jobban fog menni, és pár versenyre még ezzel nevezünk :)

12 hivatalos 1. osztályos volt, és jobbnál jobb kűröket láttunk... én csak álltam, és azt néztem, hogy az utolsó hely körül fogunk végezni... Ez sem keserített el annyira, hiszen Ingrid ügyes volt.
Erika és Korall nagyon szuper volt, főleg a kűr eleje tetszett, Duncanék is ügyesek voltak, meg hát mindenkinél láttam szuper dolgokat. 
De a két páros aki igazán megfogott Finn és Emese (Ők 2. osztályban), valamint Josephinék. Josiéknál megszólalni nem tudtam, nem 1. osztályos kűr volt, nekem nagyon tetszett, főleg, hogy első versenyük, és alig múlt 1 éves a szépség... :)
Beszélgettem sokat Szabó Vikivel is, meg Erikával, az agility edzővel. Jó volt nagyon ennyi ismerőssel találkozni, és ismét nagyon családias volt a hangulat. Imádtam! Annyira más mint kiállításokon. Ha valaki jobb valakinél gratulál, és beszélgetnek.. Nincs olyan, hogy nem köszönünk a másiknak, hogy rá sem nézzük, elhordjuk mindennek. Nem szarozzuk egymás kutyáját, inkább segítünk mindenkinek.. EZ az amit imádok a dd-ben. Senki nem veszi vérre menően komolyan, mindenki játszik egyet. Ez nincs meg sem a kiállításban, és úgy láttam, agilityben sem.
Ingrid közben chippes lett, ugyanis lehetett chippeztetni a kutyusokat, én pedig éltem a lehetőséggel. 
Kicsit lassan telt az idő, szegény Drazsit sajnáltam nagyon... 

No de eljött vele is a mi időnk, Nagyon édes, és ügyes volt, bár picit meglátszott rajta a meleg, de nagyon ügyes volt, a nyakörvet sajna rajta hagytam, az zavarta picit... De attól eltekintve ügyes volt tényleg, és mindenki imádta. 
Egy malinois, Nitro, és egy border volt velünk egy korosztályban. Ügyesek voltak mind a ketten. 

Eredményhirdetés következett, ahol Ingriddel 5. helyen végeztünk, 125,67 ponttal, ami 88%-ot jelent az 1. helyezetthez képest, így szereztünk egy feljebb lépő pontot, így már csak 1 kell a 2. osztályhoz (én ezt kiegészítettem azzal, hogy mielőtt fellépünk dobogóra kell állnunk) . Ez volt a célom, azt mondtam, ha ez meg lesz, én nagyon boldog leszek. Boldog vagyok.
Gery Bulls Black Cat 'Drazsival' pedig 1. helyen végeztünk, irtó büszke voltam rá... Na hát, nem minden nap lát az ember francia bulldogot 'dolgozni' :)

Megvártuk még a szépségversenyt Orsival és Nomival, ahol kicsit bemutathattuk Griddel mit is gyakorolunk pici kora óta. Második helyezést értünk el, Ingrid a nagy hőség, és az egész napos gyűrődés után úgy állt mint a cövek, és még Orsiékkal is beszélgettem egy csomót :) 

Nagyon örülök, hogy ennyi emberrel találkozhattam, hogy ennyi embert megismerhettem személyesen is! Ne haragudjatok, ha valakit kihagytam, de egyszerűen túl hosszú volt így ez a nap nekem, rengeteg emberrel beszélgettem, és már nem túl sok minden maradt meg bennem pontosan, de mindenki akivel csak pár szót váltottunk már feldobta a napomat, de komolyan.
 Hazafelé úton kutyik kidőltek, én pedig végig mosolyogtam, és el sem hittem, hogy ilyen hős kutyáim vannak :)
Visszavittük Drazsit, és Ákos egy fantasztikus hírrel fogadott, amit még nem fogok elmondani, csak ha már tuti... mert még megy a gondolkozás anya részéről, hogy végül mi is legyen...

Köszönöm hogy ott lehettem anyu :)




foto: Tóth Niki

foto: Tóth Niki
foto: Tóth Niki
Grid & SzőkeHerceg alias Álm ♥





óriásbabym ♥ 






Gridi és hugicám kidőlve :)
És a videók:





Megjegyzések

Névtelen üzenete…
"Ha most klikkelsz a zsűri azt hiszi direkt volt!" :)) Nagyon ügyes kutyusok.

www.daisyabeaglem.blogspot.com

Népszerű bejegyzések