elhízás...


netboard fórumon előjött ez a téma, én meg kaptam az ötleten, és mivel nem vagyok otthon, tehát nem tudok Ingridről "tudósítani" ezért, erről kaptok bejegyzést.
Sok helyen látom, hogy főként goldikkal, labikkal, és beaglekkel van ilyen probléma (persze, más fajtánál is fenntáll ez a lehetőség)
sokan mondják azt, hogy: ugyan, nem kövér!
személyes tapasztalatból tudom (osztály.társamnál történt) hogy a spánielje elhízott, és igen kövér lett, nem szívesen mozgott, könnyen fáradt. Szabályosan rosszul érezte magát.
Azóta lefogyott kissé, bár még mindig nem tökéletes. Gina (Niki kutyája) is kicsit túlsúlyos, de látom Nikin, hogy solgozik rajta, mivel képek, és videük is mutatják, sokat sétálunk.
Nagyon örülök amikor látok igazán jó felépítésű retrievereket...
nem jobb ilyen labit látni: http://www.akc.org/events/agility/invitational/2010/2010AISUNV3.htm . Élvezet nézni.
És sokan mondjék, hogy nem lehet lefogyasztani, mert pl. menhelyről hozták, és brutálisan kövér, és évek multán is az marad.  Itt van Sallyke.


Minden elismerésem Timié, hogy ilyen goldit tudott faragni belőle!

A golden retrievereknek több típúsa is van:

Munkatípus: könnyedebb felépítésű. Vékonyabb , hosszabb fej, sötétebb szőrszín, élénk temperamentum, karcsúbb, ruganyosabb, gyorsabb.


Kiállítási típus: dúsabb, hosszabb szőrzet, robusztusabb felépítés, világosabb szőrszín, határozottabb stop.

Európai típus: Szőrszíne az arany világosabb árnyalata. Rövidebb szőrű, mint az amerikai. Lába rövidebb az amerikainál, így megjelenése zömökebb. Jól pigmentált. Jó szögellésű elöl, hátul.

Amerikai típus: orr és fej része finomabb. Színe középarany, rézvörös, de sosem krém. Mellső szögellései szerényebbek, hátul olykor túlszögellt.


Adu

Hála istennek, nekünk nincs gondunk az elhízással. Ingrid tipikus (na jó, a szőrzetének a színe nem) munka goldi. Ez azthiszem látszódik is :)
szóval szerintem ugyanúgy oda kéne figyelni a kutyánk táplálására, mint a sajátunkéra.
Ingriddel is új tápot próbálunk ki:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések