Nagyot csalódtam....


Kellemesen, természetesen.
délelőtt nem volt Ingridnek nagy kedve agilityzni meg frisbeezni. Csinálta természetesen, csak nem volt olyan pörgős mint általában. Sebaj, gondoltam, akkor most jött el az idő a trükk tanuláshoz. Elkezdtem tanítani neki, hogy keresztbe tegye a lábát. Egész jól megy is.. ráérzett a lényegére. Folytattuk a tanulását hogy a lábamon álljon, és úgy menjünk. Egész jó.. Ha rajta van a lábamon, már tudunk menni.

Délután 2-kor már az utcán voltunk. Baktattunk a tó felé.
Út közben csatlakozott hozzánk a kis puli. A város széléig kísért, utána hazaindult. Ma is játszani akart, de Ingrid a szokásos hidegségével  Odafelé egyik "ház" udvarában találkozunk a kis tibetivel. Olyan cukin örült nekünk.

Kiértünk a tóhoz. Már messziről láttam, hogy sokan vannak. Amikor bementünk egy csomó kutyást láttam. Utánunk egy csaj 2 angol cockerral egy feketével és egy mályvával.

Bent egy foxi akart odajönni hozzánk, akik nemsokkal utána el is mentek. Minden kutya pórázon volt, így én sem engedtem el Gridet.

Leültünk egy padra, és körbemértük a terepet. 2 yorki, egy westie, egy beagle, egy magyar vizsi.
Éppen nézelődtem amikor a beagle kibújt a nyakörvből, és odarohant hozzánk. Ingrid 2 lábbal a padon volt, így amikor a beagle morogva odajött a mellkasát átöleltem, hogy ne ugorjon le, mert akkor tuti kitör a harc.
Utánunk az egyik yorki jött, aki eléggé félős volt, úgyhogy elkezdett nyüszíteni, a beagle meg eléggé rámenősen követte. A beagle gazdija eléggé bestresszelt, nem tudta behívni. Végül begyűjtötték, el is mentek távolabb. Az egyik yorkis hazament, a másik, akiket "megtámadtak" pedig leült a mellettünk lévő padra a családjával. Út közben megsimizék Ingridet, meg megdícsérték milyen szép.


Bejártuk a környéket pórázon, meg gyakoroltunk kicsit. Odajött hozzám a yorkis hapsi, kicsit beszélgettünk, majd elment játszani a kiskutyussal, aki mint kiderült 8 hónapos, és Mézinek hívják. 
Gyakoroltunk tovább, elment a vizsis, meg a beagles. Odajött Mézi másik gazdija, nagyon aranyos volt, beszélgettünk kicsit. Megpróbáltuk Mézi félelmét legyűrni, de amint megmozdult Ingrid, nagyon megijedt. Megdicsért minket, hogy milyen okos Ingrid. 

Végül minden kutyás elment, így Ingrid szaladgálhatott egyet. Odament egy horgászhoz, aki ingerülten ordított egyet, és hozzá akart vágni valamit. Először felpattantam, hogy kiosztom, de végül maradtam a seggemen, Ingrid meg bebújt a lábam mögé. : ) 

Utána nagy ívben elkerülte a horgászt. Elkezdtem behívni néha-néha.. és csalódtam benne... méghozzá nagyon.. jó értelemben. Ahányszor elhangzott a hozzám! befarolt, és elkezdett sprintelni felém. 

ha a fejét nem így fognám... :S
Megjöttek barátnőmék, ott beszélgettünk kicsit, Ingrid meg kiszimatolta a sütit. Adni akartak, de mivel csokis volt nem engedtem. Mostanában nem rosszalkodik a gyomra hála istennek.
Póráz nélkül gyakoroltam vele, meg úgy sétálgattunk, hogy nem mehetett el. 
Nagyon ügyes volt, pörgött, figyelt, pontos volt. Nem nézelődött, pedig jött egy mopsz, de rá sem hederített.

kár hogy ellépett

Hazafelé úgy jöttünk, hogy a póráz vége a hátán volt. Sokkal szebben sétált, és amikor átmentünk úton leült, és le nem vette a szemét rólam. Imádom! 

Itthon azt hittem ki fog terülni, de mivel fent hagytam a pályát, kipróbáltam mennyire pörög... és annyira figyelt, és tepert! 
Sípoztunk egyet, az is szépen ment. Engedelmesnél figyelt, le nem vette rólam a szemét...

jövő héten szerda kivételével minden nap megyek Ingriddel a tóra reményeim szerint. Ha valakinek van kedve csatlakozni, hát tessék, dobjatok meg akár egy komival, akár egy e-maillel!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések