Klikker a csodatévő


Elmentem péntek délután, fél 5 körül a Vitabull kennelbe gyakorolni. Vittem klikkert is, meg övtáskát.
Elején megdögönyöztem Lujzit (már amennyire engedte, nagyon félős kisbaba, de majd alakul! :)) Kb. fél órát babusgattam, mert nem találtunk pórázt, mind a kocsiban volt és Ákos éppen jött haza valahonnan. Végül találtunk egyet.

Nia volt az első, Őt elkezdtem tanítgatni állni.  Ha még nem is mindig a legszebben, de be tud állni freebe, a lényeg az, hogy tudja mit jelent az, hogy áll. Amúgy, pedig ha beállítom jó 2-3 percig bírja. Okos ő. : )
Falival más a helyzet. Azt hiszem, Ő készen áll a kiállításokra. Fut, ha beállítom úgy marad. Szuper a kissrác. Sőt, ülni is tud, freebe beállni (jó, nem a legszebben) SŐT! megtanítottam forogni! Szemkontaktust is keresi, és áá. álomkutya. Ha tud egy-két trükköt, jobban figyel, ami sosem árt :)

Ragacs baba jött. No, Ő más tészta. Majd szét szedett, a hajam nagyon bejön neki. Elején szenvedtünk, jó sokszor rá kellett szólni. Végül azért ha kicsit kifáradva is, de sikerült megtanulnia, sőőőőt! Néha úgy beállt, hogy öröm volt ránézni. Pedig én mindig találok hibát magamba, és abba, ahogy beállítottam a kutyust.

Lolát vettem ki, persze sikerült úgy, hogy a kennelben lévő másik 3 kutya is kiszaladt. Mikor hajkurásztam őket Ákos jól kinevetett, aztán még ráadásul seggre is csücsültem... : DD Nembaaaj, én már csak ilyen vagyok : DDD
Nagynehezn feltankoltam táppal, és irány kifelé. Lola babát mintha kicserélték volna. Nem félt, sétált, FUTOTT és úúúgy beállt. Azt hiszem, nemsokára ő is kész lesz a kiállításokra.
Vele úgy fotottam kb. mint Wyattel. Komolyan. Nem üget, hanem szedi a lábait. Milyen mozgása van... Meg is kérdeztem Ákost, hogy tuti jó kutyát vittem-e ki.

Utána jött Törpi, aki most volt 2. szorra pórázon, de fantasztikus. Vele is lehet futni, szépen beáll már most. Szupeer. Azt hiszem, lassan beérik a munkám gyümölcse, és olyan szuper kutyák lesznek ezekből a vitabullos kutyákból, hogy csak na.

Összességében nagyon elégedett vagyok a drágákkal, imádom Őket! :) <3

7-re értem haza úgy, hogy alig tanultam a másnapi (azaz mai) versenyre. A jegesmedvékről és a nagy likekről tartottam beszámolót, illetve pontosítva a globális felmelegedés rájuk gyakorolt hatásáról. 2. lettem :)

hogy ki Ő? a hét közepe felé megtudjátok.. : )

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések