Garázskutyák

Rettentő hideg van mostanság. Engem nem zavar (bár suliba menet eléggé, ugyanis oda nem öltözöm valami vastagon) de a kutyáknak kicsit van csak hidegük...
Este anya szólt, hogy rendezzük át a garázst kicsit, hogy legyen hely a zebeknek. Nekünk a garázs egyben van a házzal, így azt is fűtjük.

Bevittem őket, olyan fél 9 körül. Eleinte járkáltak kicsit, de 10 körül amikor kiengedtem őket pisilni (sikeresen) már összebújva szundiztak.
Egész este egy panasz nem volt rájuk, okos ügyes nyugis kutyák voltak, nem ugattak, nyüszögtek, és takarítani sem kellett utánuk semmit.

Hazajöttem, tanultam picit, és elmentünk egy nagyobbacska sétára.
Kis Tacsi szokás szerint megtámadott minket, de egyre kevésbé agresszív velünk, tudja, hogy én nem szív bajoskodom, belerúgok.
Miután elmegyünk onnan a kutyák tisztára szétesnek, és jó pár percbe beletelik mire felveszik ugyanazt a nyugodt tempót, no meg láb-mellett sétát.
Pályán egy csomó kóborka volt kint, úgyhogy azt hanyagoltunk, helyette elmentünk be a városba. Csomóan megálltak, volt aki rögtön haverkodni akart a kuttyokkal, vagy kitudja mit akart de nekem nem volt valami szimpi, annak rögtön rávágtam, hogy harap a kutya. Volt aki csak kérdezősködött felőlük, hogy mitől ilyen nyugodtak, és hogy kinél tanulták meg ezt a szép sétálási módot mert őket elhúzzák a kutyák.

Aztán találkoztam Ákossal is, ugyanis feléjük kerültünk. Meglepődött ki a másik kutyus, aztán beszélgettünk kicsit. Ingridem meg ahogy meghallotta Ákos hangját elkezdett vadul csóválni, és nézett a hang irányába (kocsiban ült) És! Amin meglepődtem! Bogyó nem ugatta meg! Pedig, ha valaki kocsiból szól ki, főként ha férfi rögtön vad ugatásba kezd.

Hazafelé is találkozunk a tacsival (még élnek a kölykei! valaki kaját is vitt ki neki) és végre nem esett nekünk, csak vicsorgott, meg ugatott. Hátha hozzászokik, hogy arra járkálunk.
Itthon összeszedtem a gombákat, meg tanítgattam őket. Egyre ügyesebbek lesznek! :) 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések